facebook

Завдання Кремля №1 на 2016: звалити провину за крах мінських угод на Київ

Російське втручання в Сирії можна зрозуміти тільки крізь призму подій Україні. При цьому, кремлівський режим прагне до того, щоб



територія Донбасу
навічно залишилася в статусі “замороженого конфлікту”.

Як виглядає, кремлівським стратегам із зовнішньої політики вдалося, використовуючи випробувані ще “савєтскай армієй” і КДБ методи підлого маскування, відвернути увагу Заходу від справжньої мети Москви.

Путлер хоче, з одного боку, домогтися ослаблення санкцій проти Росії, а з іншого – дестабілізувати Україну і тим самим закрити їй дорогу до Європи.

Для цього і потрібні залежні від Москви квазідержавні утворення на сході України – так звані “ДНР” і “ЛНР”. Повна реалізація угоди Мінськ-2 і відновлення контролю Києва над своїм кордоном поставило б під питання їх існування. При цьому, від виконання мінських угод залежить відміна західних санкцій.

І тим не менше очікувати повної реалізації мінських угод у 2016 році не доводиться: кремлівський режим прагне до того, щоб Донбас залишався “замороженим конфліктом”.

Таким чином, першочергове завдання російської зовнішньої політики Кремля в році, що вже незабаром наступить – звалити провину за крах мінських угод на керівництво України і, одночасно, виступити в Сирії в ролі більш-менш надійного партнера Заходу.

Кремль сподівається, що Євросоюз, згуртованість якого підірвана кризою в Греції, хвилею біженців, терористичною загрозою і зміцненням антиєвропейських сил, послабить або зовсім скасує санкції. Тоді ставка Путіна на сирійську карту могла б принести максимальний виграш.

Джерело: Deutsche Welle

Читайте також:  “Стає легко бути українцем” – Сергій “Боцман”

Шукайте деталі в групі Facebook