facebook

Заарештовані високопосадовці Сербії “працювали” на РаSSєю?

Майже всі з 80 заарештованих чиновників мають давні зв’язки з кремлівським режимом.

За повідомленням порталу “Вголос” і офіційного сайту МВС Сербії, сербська поліція провела найбільший в історії країни рейд, пов’язаний з масштабним антикорупційним розслідуванням.

По всій країні одночасно заарештовано 80 чиновників



, серед яких колишній міністр торгівлі і дуже відомі в Сербії персони. У числі затриманих також виявилося багато міських мерів, колишня глава антикорупційного ради, колишні заступники міністрів, співробітники міністерств і держпідприємств.

Керівник МВС Небойша Стефанович виступив із заявою, що сьогоднішня операція – тільки початок, у розпорядженні правоохоронних органів є докази корупції чиновників за останні 10 років. Загалом є докази розкрадання 100 млн євро.

«Операція продовжиться, і нікому не буде пощади», – наголосив Стефанович.

У середині грудня Євросоюз дав старт формальних переговорів про прийняття Сербії в свій склад. І формально, акція пояснюється вимогами європейських органів про «чистку рядів» перед вступом Сербії до Євросоюзу.

При цьому, є дані, що акція спрямована проти російського режиму, який через «довірених осіб» у держструктурах Сербії проводило деякі «конфіденційні операції», а МВС проводило арешти на основі доказової бази, отриманої «ззовні».

Побічно це підтверджується тим, що заарештовані в основному особи, які мають давні зв’язки з Росією, яким, очевидно, є, про що повідати слідству.

І так само тим, що МВС Сербії не використав ті дані про корупцію в держорганах, які були в розпорядженні національного Сербського агентства по боротьбі з корупцією. І більше того, серед заарештованих – чиновники антикорупційного агентства.

http://vgolos.com.ua/news/u_serbii_provely_masshtabnyy_antykoruptsiynyy_reyd_zaareshtovano_80_vysokoposadovtsiv_202781.html

http://www.mup.gov.rs/cms_cir/aktivnosti.nsf/261215-hapsenje.h

Читайте також:  Ф’юрі відмовився від чемпіонських поясів, відібраних у Кличка

Шукайте деталі в групі Facebook