facebook

Неадекватна антиінфляційна політика може принести більше шкоди, ніж сама інфляція

Економіст Ярослав Жаліло радить НБУ проводити структурні антиінфляційні заходи.

101601


НБУ може зашкодити економіці монетарними посиленнями Неадекватна антиінфляційна політика Нацбанку, зокрема, монетарне посилення, може принести економіці більше шкоди, ніж сама інфляція, оскільки буде вести до подальшого її уповільнення.

Таку думку в коментарі DT.UA висловив Ярослав Жалило, президент Центру антикризових досліджень. “Найкращий варіант, на мій погляд, це структурні антиінфляційні заходи, наприклад, зниження витрат і монопольного прибутку — при каналізації заходів монетарної політики на цільових напрямках, таких, як кредитування аграріїв, експортерів, малого бізнесу”, – зазначив експерт. За його словами, високий темп інфляції погіршує інвестиційний клімат в країні, розмиває купівельну спроможність населення, перешкоджає бізнес-стратегуванню, ускладнює бюджетне планування.

“Оскільки природа нашої інфляції зумовлена девальваційним зростанням витрат, сторона попиту не розкручується і навряд чи буде розкручена. Бюджет для цього коштів не має, бізнес теж страждає від слабкої активності”, – зазначив Жалило. Докладніше читайте в статті Юлії Самаєвої Податок на бідних у свіжому номері тижневика “Дзеркало тижня. Україна”.

http://dt.ua/ECONOMICS/neadekvatna-antiinflyaciyna-politika-mozhe-prinesti-bilshe-shkodi-nizh-sama-inflyaciya-166896_.html

Читайте також:  "Золотими" стали хліб, яйця, м’ясо: Які продукти ще суттєво подорожчають до кінця року

Шукайте деталі в групі Facebook