facebook

Коломойський заговорив про “репресії”

Екс-голова Дніпропетровської ОДА висловився про процес над Геннадієм Корбаном.

1733983



Український бізнесмен і екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський зажадав від влади негайно припинити політичні репресії і почати “з чистого аркуша” судову реформу у зв’язку з судовим процесом над його колишнім заступником в ОДА, а нині лідером партії УКРОП Геннадієм Корбаном, говориться в тексті заяви бізнесмена, оприлюдненому на сайті ТСН.

“Очевидно, що судовий процес над Корбаном модерується не судом, а третіми особами у кабінетах. Цим процесом влада дискредитувала свої наміри провести судову реформу, її можна вже не продовжувати”, – заявляє Коломойський.

На його думку, влада в Україні організувала судові процеси, непрозоро вибираючи підсудність і зручні для себе районні суди.

Бізнесмен зазначив, що раніше ніколи не застосовувалася практика географічного перенесення судових засідань без судового контролю і рішень про це вищестоящих судів.

“Не довівши до кінця задекларовану очистку судової системи, влада взяла в заручники всіх суддів країни через механізми загроз, публічної дискредитації, люстрації, переатестації і їхнього кримінального переслідування”, – вважає Коломойський.

“Розпочаті тиждень тому президентом України нові конституційні ініціативи реформування судів вже не наберуть 300 голосів депутатів і приречені на провал. Це означає, що в процесі цієї довгої парламентської процедури українські судді будуть перебувати в об’єктивній залежності від президентської адміністрації, яка контролює більшість у Вищій раді юстиції та Вищій кваліфікаційній комісії суддів”, – висловив думку бізнесмен.

Коломойський наполягає, що влада повинна негайно припинити “політичні репресії проти десятків людей” і забезпечити великий суспільний компроміс і консенсус.

“Щоб повернути довіру до судової реформи, потрібно негайно скликати нову конституційну комісію, виключивши участь у ній чиновників і депутатів. Все повинно початися заново, з чистого аркуша”, – заявив Коломойський.

Читайте також:  Філатов заявив, що Коломойський намагається захопити владу в Дніпрі

Як повідомлялося, український олігарх, екс-губернатор Дніпропетровської області ІгорКоломойський вважає президента України Петра Порошенка “освіченим узурпатором”.

Шукайте деталі в групі Facebook