facebook

Фантастичні технології. Гаджети для фанатів Зоряних воєн

Фільм Зоряні війни надихає не тільки військових інженерів, а й компанії з виробництва гаджетів.

1733675


Механічний протез руки і світлові мечі, які були показані у фільмі Зоряні війни Джорджа Лукаса, поступово перестають бути науковою фантастикою, пише Павло Сивокінь у №50 журналу Корреспондент від 18 грудня 2015 року.

Минулого тижня в Агентстві з передових розробок армії США представили біонічний протез руки, яким оператор керує за допомогою сили думки. Ця рука за швидкістю реакції майже не відрізняється від натуральної і може зловити кинутий предмет.

Одночасно був протестований бойовий робот, призначений для перенесення вантажу і прикриття солдатів у бою. Він більше схожий на мула або велику собаку, але, за словами розробників, має стати одним з перших у поколінні бойових дроїдів, які незабаром будуть значною силою на полі бою.

Багато вчених і конструкторів також надихалися концептуальними теоріями з розвитку технологічного прогресу із Зоряних воєн, щоб створювати нові машини і механізми. Не кажучи вже про сотні компаній, особливо у сфері виробництва гаджетів, які поспішають запропонувати фанатам кіносаги якомога більше пристроїв. І всі ці винаходи повинні бути схожими на реальні об’єкти, які показали в кіно.

В останні роки ця індустрія набула серйозного розмаху і забезпечує роботою десятки заводів у Китаї. За даними Boston Consulting Group, продаж таких гаджетів щорічно приносить до $ 200 млн. Корреспондент відібрав найцікавіші гаджети і технології, які були створені за мотивами Зоряних воєн.

Есмінець Zumwalt

Завдяки застосуванню композитних матеріалів величезний есмінець зберігає малу помітність для радарів

У США почалися ходові випробування одного з найперспективніших кораблів у світі. Есмінець Zumwalt став найбільшим з коли-небудь побудованих на американських верфях. Його довжина – 182 метри, ширина – 24,5 метра, водотоннажність – понад 14,5 тис. тонн.

Корабель цікавий своїм низьким силуетом з малою осадкою, що нагадує «монітори» часів Громадянської війни у США. Розробники з МВС кажуть, що надихалися дизайном імперських крейсерів з фільму Зоряні війни, хоча відразу попросили не порівнювати його за рівнем технологій. Він не вміє літати в космосі, але при цьому повинен стати найбільш технологічним морським кораблем.

Завдяки застосуванню композитних матеріалів величезний есмінець зберігає малу помітність для радарів. Розробники запевняють, що відображена поверхня у нього не перевищує за розмірами рибальський човен.

Читайте також:  Жінка в 62 роки народила здорову дитину

Багато процесів автоматизовані і приводяться в рух численними електродвигунами, енергію для яких генерує дизель-газотурбінна силова установка потужністю 106 080 к. с., що розганяє есмінець до 30 вузлів.

Автоматизація відбилася і на чисельності екіпажу. На стандартних есмінцях це близько трьохсот осіб, а на Zumwalt– трохи більше 150.

Лазерний меч Wicked Lasers

Компанія Wicked Lasers випустила власну модель так званого LaserSaber – світлового меча із Зоряних воєн. Це, звичайно, не девайс, який може відрубати руку або пробити стіну, але невеликий і потужний лазер здатен пропалити, наприклад, аркуш паперу.

Як підсвічування використовується лазер потужністю 1 Ватт. У комплекті йдуть три пари обов’язкових до застосування захисних окулярів. Корпус гаджета виконаний з полікарбонату і авіаційного алюмінію.

Крім того, зараз відразу в кількох лабораторіях ідуть розробки зі створення портативного аргонового лазера потужністю 1 гігават, який зможе пробивати листову броню. Поки що створені тільки прототипи, але незабаром в армії США або ЄС можуть поставити схожі гаджети.

Зарядка R2-D2

Перед прем’єрою чергової серії зоряної саги відразу кілька компаній випустили досить незвичайний автомобільний зарядний пристрій. Він виконаний у вигляді робота R2-D2 із Зоряних воєн і має пару портів USB 2.1, але найбільш цікавим є те, що під час підключення до нього гаджетів робот видає свої фірмові звуки і крутить головою.

Треба сказати, що саме цей робот став одним з найпопулярніших об’єктів копіювання і наслідування для фанатів фільму. Оскільки його дизайн досить простий і його можна легко переробити в будь-які пристрої: поряд із зарядкою популярним стає також проектор для планетарію.

Віртуальна клавіатура R2-D2

Ця віртуальна клавіатура для смартфонів і планшетів приведе у захват фанатів Зоряних воєн. Пристрій являє собою проектор, виконаний у вигляді робота R2-D2, і має відповідне озвучення.

Читайте також:  Італія заборонила поїздки до Чорногорії, Сербії та Косова

Для підключення до мобільних пристроїв використовується інтерфейс Bluetooth 3.0, а для роботи необхідна рівна поверхня, на яку буде проектуватися зображення клавіатури.

Яскравість проекції може бути змінена для комфортної роботи за різних рівнів освітленості. Рух пальців передається на гаджет, де з’являються букви і команди, які набирає користувач.

Квадрокопетр Ultimate Millennium Falcon

Світове захоплення безпілотними апаратами не оминуло і фанатів Зоряних воєн. Тепер компанії пропонують невеликий дрон, який точно повторює дизайн найвідомішого корабля у фільмі.

Апарат вміє миттєво розвертатися на 180 градусів і продовжувати рух, робити «бочки» й інші фігури пілотажу. Він легко зависає і залишається на місці навіть за сильного вітру завдяки вбудованій системі гіростабілізації. Квадрокоптер Ultimate Millennium Falcon підходить для польотів як у приміщенні, так і на відкритому повітрі.

Його також можна використовувати як пересувний штатив для невеликої відеокамери і знімати панорами природи, піднімаючи його на велику висоту. Середня дальність польоту без втрати управління складає понад 70 метрів. Як джерело живлення використовуються шість батарейок типу АА. Одного заряду вистачить на 8 хвилин польоту з підсвічуванням і включеним звуком.

Шукайте деталі в групі Facebook