facebook

Як обрати ялинку на Новий рік?

Скоро Новий рік, і перша асоціація з цим святом – зелена ялинка. Саме цей атрибут створює атмосферу чарівництва і казки, приносить радість та гарний настрій.

Але щоб не зіпсувати новорічне свято, необхідно навчитися правильно обирати ялинку. Штучна чи натуральна – перше питання, на яке ви повинні собі відповісти.

Як обрати живу ялинку

Якщо ви віддасте перевагу справжній ялині або сосні з її запашним хвойним ароматом, то запам’ятайте основні критерії при виборі дерева.



Джерело фото: yug-les.livejournal.com.

  • Перше правило – купуйте дерева тільки на спеціалізованому ринку або в розпліднику. Це гарантія того, що вони не продукт незаконних вирубок. На деревах повинна бути печатка лісництва.
  • Стовбур дерева повинен бути товстим. При висоті рослини до півтора метра товщина нижньої частини стовбура не повинна бути менше 6 см.
  • Наявність на зрізі смоли – ознака того, що дерево зрубали недавно. Також зріз не повинен мати темних плям, грибків і цвілі. На зрізі часто ставлять маркування – знак того, що дерево було вирощене та зрізане законно.

Джерело фото: niklife.com.ua.

  • Ще однією ознакою сертифікованої ялинки є наявність пластикової бирки на стовбурі дерева.

Джерело фото: niklife.com.ua.

  • Колір голок повинен бути яскраво-зеленим, вони не мають бути сухими, повинні добре розтиратися в руках і виділяти яскравий смолянистий хвойний аромат.
  • Візьміть дерево за стовбур і стукніть об землю – голки не повинні обсипатися.
  • Вибором ялинки займайтеся в денний час доби – більше шансів побачити всі вади і достоїнства дерева.
  • Купуйте дерево не раніше, ніж за тиждень до Нового року – це гарантія того, що лісова красуня простоїть до кінця свят.
  • Сосну можна купувати за неділю-дві, вона простоїть довше. Ялинку ж фахівці радять купувати чи не перед самим Новим роком, бо, як правило, вона осипається швидше.
Читайте також:  Нові правила карантину в Польщі для приїжджих: вказано, для кого будуть винятки

У Києві ялинкові базари від «Київзеленбуду» вже відкриті. Крім звичайних ялинок і сосен, в деяких частинах Києва можна придбати різні варіанти еко-ялинок. Продукція сертифікована.

  • Вартість починається від 100 грн.
  • Живе деревце, посаджене в спеціальний горщик, можна купити від 800 грн.

Продаж здійснюється в торгових павільйонах, розташованих в Деснянському, Солом’янському, Дніпровському та Святошинському районах столиці.

Як бачите, обрати хорошу живу ялинку для дому досить просто.

Як обрати штучну ялинку

Штучні ялинки також не менш популярні, ніж живі. У них навіть є ряд переваг: їх можна використовувати протягом кількох років, відсутність голок на підлозі і в килимах і, звичайно, внесок у збереження лісів. А відсутність хвойного аромату можна компенсувати за рахунок спеціальних аерозолів.

Джерело фото: karlkid.com.

Обираючи штучну ялинку для дому, необхідно знати деякі особливості.

  1. Наявність сертифікату, який підтверджує відсутність токсичних речовин у матеріалі ялинки і її стійкість до вогню.
  2. Зверніть увагу на те, з якого матеріалу зроблена ялинка. Найбільш довговічний – ПВХ, якщо хвоя зроблена з паперу, обробленого спеціальним просоченням, то її термін використання – від 2 до 3 років.
  3. Конструкція ялинки є важливим фактором. Найбільш зручними вважаються ті, які розкладаються як парасолька. Їхня ціна набагато перевищує вартість тих ялинок, які треба збирати в ціле дерево по гілці.
  4. Міцність хвої та гілок. М’яка хвоя при проведенні по ній проти напрямку голок має відразу повертатися у вихідне положення. Жорстка хвоя повинна бути міцною і при смиканні не обсипатися.
  5. Підставка ялинки буває металевою та пластмасовою. Перший варіант робить дерево більш практичним у плані стійкості.При виборі штучної ялинки необхідно звернути увагу на її ціну і виробника. Як правило, висока вартість обумовлена використанням якісних матеріалів, низька – навпаки. Залежно від розміру ціни коливаються від 100 до 1000 грн і більше.
Читайте також:  Свято наближається. В Івано-Франківську встановлюють дерев'яні ярмаркові будиночки (фото)

Джерело фото: greenderella.com.

Ці нехитрі поради, можливо, допоможуть вам з вибором ялинки. Усе залежить від смаку і розміру вашого гаманця. Ми сподіваємося, що ваш вибір буде вдалим і довгоочікуване свято принесе радість, веселощі і відмінний настрій.

Шукайте деталі в групі Facebook