facebook

Екіпаж раSSєйського корабля “Смєтлівий” біля берегів Туреччини був в “неадекваті”?

«Туреччина попереджувала про недопустимість порушень її кордонів», – про це розповіла журналістка Юлія Латиніна, – повідомляє турецький портал “Агентство Анадолу”. За словами журналістки, нинішня політика Кремля є на кшталт «хуліганства».


Вона також піддала критиці виклик турецького військового аташе в Міноборони Росії через інцидент в Егейському морі, під час якого російський військовий корабель відкрив вогонь по турецькому рибальському судну.

«Екіпаж корабля «Сметливый» (українською – “Тямущий”, хоча правильніше – “Неадекватний”, – ред.) перебував у неадекватному стані. Ну може, вони там напилися, а може, вони просто відчували особливу ейфорію з нагоди конфлікту з Туреччиною. Значить, вирішили постріляти. Потім зрозуміли, що біда і вони зараз в Егейському морі (навіть не біля берегів Росії), так? Зміркували, що їх потягнуть на цугундер.

І потім слізно розповідали, як на них напали страшні, озброєні до зубів ятаганами турецькі рибалки (хотіли, мабуть, взяти військовий корабель на абордаж). А потім виявилося, що турецький корабель їх навіть не помітив».

«А якщо який-небудь черговий п’яний ідіот, який стоїть на палубі російського військового корабля, що проходить Босфор, з гранатометом посковзнеться і снаряд з цього гранатомета полетить в мечеть? Ось я можу сказати, що навіть СРСР не делегував питання про початок Третьої світової війни п’яному матросу», – коментує журналістка інцидент з російським військовим кораблем, на якому при проході через протоку Босфор був помічений військовослужбовець з переносним зенітним ракетним комплексом на плечі.

Крім того, Туреччина попереджала Росію, після того як збила російський БПЛА, російський посол був запрошений в Міністерство закордонних справ, а президент Туреччини Реджеп Ердоган зробив попередження Путлеру в Антальї під час Саміту G20.

Читайте також:  Авіакомпанії Росії просять дозволити польоти над Сирією, бо через санкції їм нікуди більше літати

За словами Латиніної, Ердоган попросив Путлера не здійснювати польоти над територією Туреччини, на що вождь Кремля відповів, щоб вони сприймали їх, як гостей. Ердоган відповів, що їм не дуже подобаються непрохані гості. «Так що були зроблені всі попередження. Росія в цьому конкретному випадку перейшла всі межі. Після був збитий російський літак, на що ми глибоко образилися. Плюс до всього, наша образа має відношення до тієї ситуації, в яку ми потрапили в цьому регіоні», – сказала вона.

Джерело – Агентство Анадолу.

Шукайте деталі в групі Facebook