facebook

Україна підняла ціну на транзит газу для Росії

Виходячи з даних НКРЕКУ, тариф на транзит російського газу зросте з 1 січня з 2,7 доларів до 12,47 за тисячу кубометрів.

1735609



Україна підвищила ставку тарифу на транзит російського газу, повідомив директор з розвитку бізнесу компаніїНафтогаз України Юрій Вітренко на своїй сторінці уFacebook.

“Україна нарешті радикально підняла Газпрому ставку транзиту (у повній відповідності з європейськими принципами)”, – написав він. При цьому Вітренко не повідомив нових цифр і не зазначив, з якого дня діятиме новий тариф.

Такі дії він назвав “передноворічним натяком” Росії.

Раніше транзитна ставка становила $2,7 долара за транспортування 1 тис. куб. м на 100 км.

Водночас сьогодні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЕКУ) повідомила про те, що встановила для Укртрансгазу тарифи на послуги з транспортування природного газу по транскордонним газопроводам для точок входу і виходу.

У НКРЕКУ пояснили, що з набранням новим законом “Про ринок природного газу” чинності до компетенції комісії тепер, зокрема, входить встановлення таких тарифів.

Згідно з рішенням комісії, з 1 січня 2016 року для всіх точок входу встановлено тариф на рівні $12,47 за 1 тис. куб. м.

Для точок виходу тарифи встановлені від 16 до 33 доларів.

Як повідомлялося, раніше президент РФ Володимир Путін висловив сумніви в необхідності припинення транзиту російського газу через Україну.

Читайте також:  Мобілізацію в Україні продовжили. Кого призиватимуть на службу

Шукайте деталі в групі Facebook