facebook

Долар рекордно виросте у 2016 році

Експерти спрогнозували долару третє ралі з часів Рейгана і Клінтона.

1736751



Експерти Bloomberg провели дослідження, згідно з яким у 2016 році курс долара США виросте відносно всіх основних конкурентів, крім канадського долара, британського фунта стерлінгів і норвезької крони.

Найсильніше впадуть курси новозеландського й австралійського доларів, а також швейцарського франка (на 5,5-8%).

Крім того, відносно американської валюти також знизиться вартість датської та шведської крон (приблизно на 5%), японської ієни (приблизно на 3,5%), євро (майже на 3%).

На їхню думку, очікуване зміцнення долара пов’язане з прийнятим у середині грудня 2015 року рішенням ФРС США про підвищення ключової ставки. Воно було прийняте вперше за дев’ять років.

Експерти вважають, що в разі продовження економічного зростання у 2016 році ставка може бути підвищена ще чотири рази.

“Жодна інша країна не зможе відповісти тим же. Тому долар, найімовірніше, зросте відносно більшості валют”, – вважає головний валютний стратег нью-йоркської Brown Brothers Harriman&Co Марк Чандлер.

Експерти відзначають, що після скасування у 1971 році золотого стандарту долар переживав два великих ралі, в ході яких вартість валюти росла протягом кількох років поспіль.

Перше з них тривало з 1979 по 1984 рік, посилившись після того, як президентом США став Рональд Рейган, який скоротив податки, а друге довелося на останні п’ять років економічного зростання під час правління Білла Клінтона.

Нагадаємо, наприкінці літа цього року долар пережив падіння максимальними темпами з 2009 року.

Читайте також:  Долар по 50: Чи відбудеться стрімке падіння української валюти — прогноз експерта

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,