facebook

США перекинули бомбардувальник у Південну Корею

Бомбардувальник В-52 має 35 авіабомб по 907 кілограмів, пишуть ЗМІ.

1739855



США перекинули в Південну Корею стратегічний бомбардувальник B-52 у зв’язку з недавнім оголошенням про випробування термоядерної зброї, повідомляє в неділю південнокорейське агентство Рьонхап.

Наголошується, що бомбардувальник перекинуто з американської військової бази на Гуамі в Тихому океані, він увійшов до полудня в повітряний простір Республіки Кореї в районі міста Осан.

“Це вже другий захід у відповідь з боку Півдня відтоді, як Північна Корея оголосила про випробування водневої бомби”, – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що першим заходом було відновлення мовлення пропаганди з гучномовців на територію КНДР.

Як відзначає агентство, за допомогою бомбардувальника В-52 США можуть завдати удару по командних військових об’єктах КНДР на відстані трьох тисяч кілометрів від кордону з Південною Кореєю.

Літак має 35 авіаційних бомб по 907 кілограмів кожна і 12 крилатих ракет AGM-86 і AGM-129 з дальністю польотів відповідно 2,5 і 3000 кілометрів з точністю удару до 100 метрів.

Нагадаємо, 6 січня Північна Корея заявила про успішне випробування водневої бомби, передавши спеціальну заяву в ефірі центрального ТБ.

Пізніше розвідка Південної Кореї заявила, що ставить під сумнів водневий вибух у КНДР, вважаючи недостатньо високою магнітуду землетрусу, викликаного ядерним випробуванням.

Читайте також:  Івано-Франківщина минулого року експортувала деревину на суму 103,1 млн. доларів США

Шукайте деталі в групі Facebook