facebook

Стали відомі подробиці конфлікту на Драгобраті

МВС України кваліфікувало подію як хуліганство.

1740053


На території однієї з туристичних баз в смт. Ясиня в неділю вранці чоловіки в камуфляжі вступили в бійку з персоналом бази відпочинку із застосуванням зброї.

“10 січня о 08.35 в чергову частину Рахівського відділення Тячівського відділу ГУНП в Закарпатській області надійшло повідомлення про те, що в смт. Ясиня на території однієї з туристичних баз невідомі чоловіки у камуфляжі влаштували бійку з обслуговуючим персоналом із застосуванням зброї”, – йдеться в повідомленні, опублікованому в неділю Головним слідчим управлінням Національної поліції України.

За даними, наданими прес-службою Міністерства внутрішніх справ, в результаті дій, кваліфікованих як хуліганство, двоє охоронців туристичної бази отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран, численних гематом голови, а також перелому ноги.Постраждалі доставлені в лікарню для надання медичної допомоги.

Пізніше один з очевидців розповів Голосу Карпат подробиці конфлікту. “Чи то “атошники”, чи то ПС прийшли на базу Хата Магната. Зажадали “погостювати”, проте розраховуватися за надані послуги відмовилися. Коли охоронець закладу зробив їм зауваження – його сильно побили. Кухареві зламали ногу, почали бити відвідувачів. На базу прибув господар закладу зі зброєю. Прикладом вирубав одного з хуліганів, інших взяв на мушку. За цей час на допомогу прийшли сусіди та охорона. Хуліганів побили, зв’язали скотчем і викликали поліцію. Затриманих передали правоохоронцям”, – розповів він.

Серед затриманих, як уточнює місцеве видання Mukachevo.net, виявився член ВО “Тризуб” ім. Бандери. Другий боєць, який брав участь у перестрілці, з ДУК ПС на прізвисько “Біс”, брав участь у боях за Донецький аеропорт. Його доставили в слідчий ізолятор у супроводі близько 10 силовиків. В ізоляторі вже перебувають інші учасники інциденту, зокрема глава штабу ПС блокади Криму на прізвисько “Хорват”. Серед фігурантів інциденту є також боєць ПС на прізвисько “Педро”.

“Правий сектор” в Закарпатській області відхрестився від цього інциденту: “Офіційно заявляємо, що ні бійці, ані командири Добровольчого батальйону Правого сектора “Захід”, який дислокується в Ужгороді, до п’яних розбірок у Драгобраті не мають жодного відношення”.

Читайте також:  «Російська мова – це надбання українського народу і це треба визнати як факт» – Єгорова

Пізніше спікер ПС Артем Скоропадський заявив, що відомості про участь бійців в конфлікті перевіряються.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дії зловмисників кваліфіковані слідчими за ч.4 ст.296 (Хуліганство) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Шукайте деталі в групі Facebook