facebook

Франція вшанувала пам’ять жертв терактів 2015 року

Торік у Франції від рук ісламістів загинули майже 150 осіб.


10 січня Париж згадував жертв терактів, які сталися у Франції в 2015 році. На площі Республіки в центрі столиці зібралися кілька тисяч людей, зокрема президент країни Франсуа Олланд.

Торік у Франції від рук ісламістів загинули майже 150 осіб. У ніч з 13 на 14 листопада бойовики захопили заручників у концертному залі Bataclan, влаштували вибух біля стадіону Stade de France, стрілянину на кількох вулицях міста, зокрема в ресторані Le Petit Cambodge. Жертвами терактів стали 132 людини.

Протягом трьох днів – з 7 по 9 січня 2015 року – в результаті серії атак загинули 17 людей.

Так, 7 січня двоє ісламістів увірвалися до редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі і розстріляли провідних карикатуристів видання.

Наступного дня ісламісти вбили жінку-поліцейського, а 9 січня терористи захопили заручників в кошерному магазині в передмісті Парижа.

Нагадаємо, рік тому – 11 січня – в Парижі відбувся Республіканський марш, в якому взяли участь більш як 3,7 мільйонів осіб, лідери і глави урядів майже 50 країн, зокрема і президент України Петро Порошенко.

Раніше редакція сатиричного французького тижневика Charlie Hebdo розмістила на обкладинці номера, присвяченого річниці терактів, Бога-терориста”.

Читайте також:  "Мій час теж настав, поки мене не вигнали": Кадиров заговорив про відставку (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook