facebook

Вплинути на ціни на Прикарпатті влада не може. Тому просить завстидати тих, хто їх підвищує.

Вплинути на ціни в області має громада. І як це зробити, порадили чиновники. Все просто – треба їх завстидати.

2_23


Із такою ініціативою виступив директор департаменту економіки ОДА Володимир Попович.

І більше, фактично, нічим влада зарадити не може. Журналістам пояснюють: підскочив долар, а за ним і паливо-мастильні матеріали, електроенергія. Деякі бази в піковий день ажіотажу просто припинили відпуск товару, не знаючи, яку встановлювати ціну. Тому і виник дифіцит. Нині ситуація стабілізована. Харчами Прикарпаття запаслося на місяць наперед. А зерном аж до нового врожаю. Але хліб дешевшим не буде. Попри те, що з поля в комору зерно потрапило ще, коли долар був близький до позначки 16 і кошувало 3700 гривень за тонну. Просто завершилася дія договору між ОДА, аграрним фондом і хлібопекарями про відпуск дешевого зерна. А новий підписати не можуть.

Марія Савка, директор департаменту АПР ОДА зазначила, що в аграрному фонді  виявили величезні зловживання.

Зерно купують через аграрну біржу. А дрібні хлібопекарі взагалі за ринковими цінами. Тому і подорожчав хліб на 60-80%. Здешевити його не дає Кабмін, не приймаючи рішення про виділення зерна з держезерву. Більше того, урядовці заборонили застосовувати методи, які в попередні роки допомагали втримати, а то і подекуди знизити ціни в магазинах.

Фактично влада може лише спостерігати та моніторити ціни. Що і роблять. Цим же займається і антимонопольний комітет.

Чиновники кажуть: ціни підвищилися і завмерли. Наразі обіцяють інфомувати людей щотижня про заходи щодо стабілізції цін на ринку продовольства.

джерело Третя Студія

Читайте також:  "Шлюб за добу" в Калуші обійдеться від 2000 до 3000 гривень

Шукайте деталі в групі Facebook