facebook

Китай може включитися в боротьбу з ІД

Причиною такого можливого рішення Китаю називається зростаюча кількість бойовиків китайського походження, які вступили в ІД.

1741882



Китай може скерувати війська для боротьби з терористами з радикального угрупування “Ісламська держава” (ІД). Про це повідомляє в четвер, 14 січня, газета Washington Times з посиланням на джерела в збройних силах США.

Як зазначає видання, Пекін, ймовірно, стурбований зростаючою кількістю бойовиків китайського походження, які вступили в ІД.

“Питання в тому, на чиєму боці вони будуть”, – заявив виданню чиновник, знайомий з обговоренням ролі Китаю в боротьбі з ІД.

Більш ймовірно, що Китай приєднається до збройних сил РФ, які проводять операцію в Сирії, ніж вступить у міжнародну коаліцію щодо боротьби з ІД під керівництвом США, наголошує газета.

Нагадаємо, з 30 вересня Росія за запитом президента Башара Асада почала завдавати в Сирії авіаудари по об’єктах “Ісламської держави” і “Джебхат ан-Нусра”.

Паралельно удари в Сирії завдає очолювана США “антиіділівська коаліція”, яка не має відповідного мандата від влади Сирії. З нею РФ обмінюється інформацією про вильоти літаків, більш тісна координація поки відсутня.

Читайте також:  На що здатна материнська любов..... У Польщі хлопчик народився через 55 днів післе смерти матері

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,