facebook

Київ відклав введення мит на товари з Білорусі

Україна призупинила до 1 травня рішення про санкції у відповідь до білоруських товарів.

1742526



Україна призупиняє до 1 травня рішення про введення спецмита на імпорт низки товарів з Білорусі, йдеться в офіційному оголошенні в газеті “Урядовий кур’єр”.

Таке рішення ухвалила міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) напередодні.

“Комісія розглянула подані Міністерством економічного розвитку і торгівлі України матеріали про результати проведення консультацій з компетентними органами Республіки Білорусь, метою яких було врегулювання спірної ситуації, а також позиції суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності кондитерської та пивоварної галузей, які були ініціаторами проведення розслідування”, – пояснює комісія своє рішення.

Як повідомлялося, з 20 січня Україна збиралася ввести 39,2-відсоткове спецмито у відповідь на дії з боку Білорусі проти українських підприємств кондитерської і пивоварної галузей.

Спецмито намічено було вводити на молочні продукти, оселедець, ікру риб (крім осетрових), кондитерські вироби і шоколад, пиво, горілку, харчову сіль, а також косметичні препарати та миючі засоби, бутлі, пляшки і фляги (до 2 л) з пластмаси,шини та покришки, паперові серветки, лляні та бавовняні тканини, кухонні секційні меблі, лампи розжарювання. Крім того, його дію передбачалося поширити на морозильні камери і холодильники, трактори для сільськогосподарських робіт, колеса і ходові частини.

Читайте також:  У шосту хвилю мобілізації відбір бійців був більш жорсткий

Шукайте деталі в групі Facebook