facebook

У Калуші від продажу пального й алкоголю планують зібрати близько 15 млн грн податку

Нещодавно під час доповіді на сесії міськради з питання про уточнення бюджету, виконуючий обов’язки заступника міського голови Василь Турчин зупинився на сплаті нового виду податку – акцизу на підакцизний товар: алкоголь, тютюнові вироби та нафтопродукти.

podatky



5% від вартості проданого підакцизного товару надходитиме у бюджет міста. Та це відбуватиметься лише у випадку, якщо громадяни, купуючи пальне, алкоголь чи тютюнові вироби, вимагатимуть у продавців чеки, наголосив посадовець. Якщо ж ні, то ці 5% осідатимуть у кишенях підприємців.
Також Василь турчин повідомив, що усі суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, мають зареєструватися у Калуській ОДПІ. В той же час станом на 20 лютого продаж підакцизних товарів у Калуші задекларували 105 суб’єктів господарювання. Відповідно до поданих декларацій за січень сплата за підакцизний товар мала становити 1 млн 350 тис. грн, а склала 1 млн 470 тис. грн.
Тож, за словами посадовця, за рік місто планує отримати близько 15 млн грн податку від акцизного збору, хоча раніше у міському бюджеті передбачили надходжень від цього виду податку орієнтовно на 9,5 млн грн.

джерело kalushfm.com.ua

Читайте також:  Понад півтисячі випадків: прикарпатці нехтували своїми батьківськими обов’язками (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook