facebook

Кремлівська мафія зібралась терміново виводити свої активи за кордон?

На відміну від Януковича, який вивозив з України награбовані цінності КАМАЗами, Путлер віддав перевагу банківським транзакціям.

Буквально вчора на російських порталах з’явилася новина: “РоSSія і Гонконг підписали угоду про уникнення подвійного оподаткування”.


Здавалося б, дрібниця. Ну підписали росія і Гонконг угоду про уникнення подвійного оподаткування, ну і слава богу! Що тут такого?

Але той, хто професійно переганяє з кінцями гроші з росії за кордон, той знає, з якою завзятістю і наполегливістю росія завжди відсікала будь-які спроби навіть заїкнутися про уникнення подвійного оподаткування з Гонконгом. За саме таку пропозицію можна було догодити в цугундер.

І справа тут не в самих податках, а в фіскальних справах. Відсутність подвійного оподаткування дозволяло б вибудувати таку схему, при якій гроші, що йдуть з росії транзитом через рахунки в Гонконзі, не підлягали б фіскального контролю і могли б безслідно розчинитися на просторах всесвітньої банківської системи.

Тому угода про відсутність подвійного оподаткування з Гонконгом означало б, що що весь ВВП росії, тут же зі свистом утік би за кордон і миттєво опинився б на офшорних рахунках.

І ось раптом раптово, без будь-якої підготовки і попереднього повідомлення, така угода виявляється нишком підписаним. З заздалегідь передбачуваним результатом – всі валютні запаси, які ще залишилися в росії, тепер мають шанси раптово і безслідно розчинитися невідомо де.

Питання, з чого б це і кому це треба, відпаде сам собою, якщо згадати, що творилося в Україні перед кінцем Януковича, і як КАМАЗи з цінностями завчасно потягнулися з Межигір’я до російського кордону.

У Кремлі, судячи з усього, віддали перевагу перед КАМАЗами банківським транзакціям.

Джерела:

– http://www.finanz.ru/novosti/aktsii/rossiya-i-gonkong-podpisali-soglashenie-ob-izbezhanii-dvoynogo-nalogooblozheniya-1001001978

– http://shipilov.com/realtime/539-evakuatsiya-novo-ogarevo-nachalas.html#.Vpz0eTsVdC1.facebook

Читайте також:  Путлер об'єднав Україну: рівень підтримки Незалежності високий як ніколи

Шукайте деталі в групі Facebook