facebook

Викривлений медіа-простір кремлівських ЗМІ спрямований на дестабілізацію ситуації в Україні

Інформаційна війна: «республіканські» канали копіюють формат підконтрольного Кремлю телебачення, в них нема жодного слова правди про важке життя та виживання населення Донбасу, натомість звучать безпідставні звинувачення про порушення Україною Мінських угод, обстріли та катування “мирних мешканців”…

В умовах окупації РоSSією частини українських територій найважче для людини – не голод чи холод, а відсутність правдивої інформації.

Слухаючи російське радіо, дивлячись російські канали по телевізору, читаючи проросійські газети, розумній людині здається те, що вона опинилася у викривленому просторі на кшталт Аліси у відомій усім казці.

Задихаючись у павутинні брехні, заходиш у мережу інтернету, але і там російська пропаганда розставила пастки, «розтяжки» із переходами на різні російські сайти. Почалося блокування переходів на українські сайти, а також Радіо Свобода, «Бі-Бі-Сі», «Голосу Америки».

Інформаційна війна росії проти України триває вже не один місяць, але тільки зараз з’явилась можливість в окупованому Торезі у діапазоні 88,7 FM чути рідне українське слово по радіо. Інколи передача «Українського радіо» зовсім зникає і доводиться слухати радіоканали росії та сепаратистські медіа Донбасу. Слухати доводиться, зціпивши зуби від того, щоб не вилаятися. Чого тільки не почуєш: і те, що Збройні сили України порушили Мінські угоди, обстріляли мирних мешканців і є жертви, або завезли понтонні мости для наступальних операцій, чи те, що катують мешканців зайнятого ними села і таке інше.

Поведінка російського диктатора непередбачувана та нелогічна. Спочатку анексував Крим. Потім дав зброю у руки злочинцям на Донбасі, розпалив вогнище війни. Постає питання перед кожним, хто не полишив спроби думати та аналізувати: «Чого чекати мешканцям окупованого Донбасу?» Може настане такий жаданий мир, чи наступить ще більша війна?

Читайте також:  Путін запровадив воєнний стан у чотирьох частково захоплених областях: подробиці і реакція України

Так звані «республіканські» канали копіюють формат підконтрольного Кремлю телебачення, в них нема жодного слова правди про важке життя та виживання місцевого населення.

Життя проходить повз засоби масової інформації, і чутки стають «реальним» джерелом інформації у 21-му сторіччі на окупованих територіях. Ніхто майже не дивиться канали «Оплот», «Республіка», «Новоросія», бо там викривлена картинка життя народу, постійні повтори записів колись показаних передач. Оточуюча реальність – це щити реклами з обривками плакатів про вибори 18 жовтня. «Свободные выборы – свободной республике», – написано на деяких вцілілих обривках. Вибори так і залишилися гаслом на плакаті.

Скрізь розруха, закриті підприємства, безробіття та біженці. Гасло із рекламних щитів «Восстановим города Донбаса!» – так і залишився клаптем паперу. У Торезі в окупаційної влади дійшли руки тільки до розваленої від мінометного вибуху, влаштованого на початку АТО сепаратистами, будівлі відділення СБУ. В ній замінили євросклопакети, вивісили прапор «ДНР» і, мабуть, розмістили відділення «МГБ ДНР» .

Кілька днів тому на рекламних щитах з’явився портрет лідера терористів – Захарченка – із красномовним написом: «Смотрите на каналах ДНР – В ответе за республику!»

Тим часом, на вулицях міста знову можна побачити зниклих на новорічні свята «зелених чоловічків» у новенькому камуфляжі! Мабуть Путлеру забажалося продовження кривавої бійні?

У місто почали повертатися біженці, які повірили у рекламу «русского міра» та поїхали до росії. Вони розказують жахливі речі, яких не почуєш по російському чи «республіканському» телебаченню.

«У Москві у метро влаштували облаву (перевірку документів) і тепер чоловік сидить у спецтаборі, очікуючи депортації, а його жінка з дітьми голодує», – бідкається на ринку стара жінка, турбуючись за долю сина та його родини. Інша жінка розповідає, як просиділа добу на холоді на кордоні так званої «ДНР» та росії, бо в неї знайшли в українському паспорті підчистки у прізвищі, зроблені паспортисткою ще 20 років тому назад.

Читайте також:  Росія висунула нові вимоги щодо Донбасу

Все ж таки люди вірять у те, що колись знову з’явиться єдиний інформаційний простір. І люди почують та побачать реальну картину життя в повернутих Україні нині окупованих територіях.




Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/article/27497493.html

Шукайте деталі в групі Facebook