facebook

Назрвіває скандал: через безгрошів’я Івано-франківська обласна дитяча лікарня на межі страйку

Івано-франківська обласна дитяча лікарня на межі вибуху.

20150106133148



Про це повідомила лікар, голова Громадської ради при департаменті охорони здоров’я Оксана Манюх.

20 січня, головний лікар разом з профспілкою проінформував колектив лікарні, в яких умовах ми будемо працювати у 2016 році.

Обласна рада затвердила бюджет на 2016 рік , вділи його і для обласної дитячої клінічної лікарні. На медикаменти виділили в 2 рази менше коштів, як в попередньому році. Якщо у грудні 2015 року на медикаменти на 1 дитину в 1 день було (разом з благодійними внесками) 26 грн, то тепер буде 9 грн.

А на 9 грн. сьогодні можна собі купити 1 баночку синьки, або півкатетера для довенного введення, або 1 баночку для аналізу сечі. При тому,що на 1 дитину в 1 день у відділенні реанімації щонайменше треба до 5 тис.грн, і це ще в кращому випадку. Благодійні внески – не беріть. Знову всі витрати перекладають на плечі батьків, а лікарі знову будуть найгіршими людьми на світі, бо не зможуть забезпечити лікування. Батьки і так вже всі «жили рвуть» як дитина захворіє, бо медикаменти зараз на вагу золота коштують. Так іще ці гроші на ліки дітям врізали! Щоб Ви на ці гроші лікувались! Знову буде море скарг на медицину, і людей можна зрозуміти.

На код 2210 виділили тільки 470 тисяч, а з цього коду тільки на медичний кисень лікарні треба 1 млн грн. Чи може батьки в реанімацію в долонях дитині кисень принесуть, чи може дихальний апарат без кисню дитину врятує? Тільки на пальне для реанімаційних машин треба 400 тис.грн, а вони на все 470. Мене аж коробить від цих розрахунків!

Читайте також:  Одесити намалювали зебру зі "збитих" пішоходів (фото)

На харчування 1 дитині на 1 день виділено 10 грн. З’їж, дитино, кусень хліба і випий шклянку молока, і будь здорова.
Ремонти робити – заборонено. Як прорве труба чи обвалиться штукатурка , то не ремонтувати, бо покарають. Навіть за благодійні внески – ремонт робити не можна.

Зарплату медичним працівникам теж врізали на 1,5 млн грн. Індексації заробітної плати не буде, бо немає на це коштів. Може ще б платний вхід на роботу зробили?

Це просто знущання над медичною галуззю, над працівниками і над нашими маленькими пацієнтами.

Багато людей виступило на зборах. Визначились в колективі,що в таких умовах лікарня якісно працювати не зможе. Медичні працівники мають знання, мають досвід і бажання допомогти хворим дітям. Та як це зробити коли тобі «викрутили руки» і перекривають кисень». Це що, навмисне знущання над людьми? Чи вкрай несприятлива тимчасова ситуація.

Головний лікар сказав: “Треба цей рік пережити”. А лікарня на межі. Буде страйк. В таких умовах ми дітей рятувати не зможемо. Крапка.

Шукайте деталі в групі Facebook