facebook

Ми думали, що повернулися додому, але тепер розуміємо, що опинилися в полоні!

«Наше русофільство ґрунтувалося на невіданні»- під таким заголовком французький портал Libération помістив статтю про ситуацію в Криму.

Багато жителів анексованого Москвою в березні 2014 півострова виявилися розчарованими – пише Анна Туркіна. Журналістка зазначає, що за бортом влади виявилися навіть ті, хто підтримував Москву і навіть був членом путінської «Єдіной Рассєї». А ось брати участь у виборах до кримських органів влади їм було відмовлено. Виявляється, в Криму система проста – хабар. Якщо «не даси на лапу», про привілеї забудь. Як можна забути і про бізнес.


«Влада захопила все, що могла, все, що належало українцям. Виявилося неможливо створити в Криму що-небудь своє», – цитує газета невдачливого підприємця.

Ситуація склалася абсурдна. Місцева влада чомусь вирішила, що Київ буде їм вічно постачати електрику. Але цього не сталося. І коли Київ припинив постачання півострова електроенергією, з’ясувалося, що своїх генераторів не вистачає для забезпечення всіх жителів півострова електрикою. Цікаво, про що думала місцева влада, запитує автор статті.

Журналістка нагадує, що на початку грудня 2015 Путлер особисто прибув до Криму для інавгурації першої лінії «енергетичного мосту» між Росією і півостровом, який до того часу «сидів у темряві».

І Новий рік кримчани зустрічали в темряві. Правда, є деякі поліпшення в сфері охорони здоров’я, однак у загальному Крим регресував – вважає автор статті і зазначає, що жоден російський банк не відкрив своїх відділень на півострові через західні санкції. Бюрократія, як повсюди в Росії, стала важкою і абсурдною. Продовольча блокада України і західне ембарго на європейські продукти збіднило прилавки кримських супермаркетів.

Складнощі виникли і з виїздом за кордон. Тепер треба добиратися до Москви, лише звідти жителі Криму можуть виїжджати за кордон.

Читайте також:  Мрії “патухшей звєзди” Кремля: змінити владу в Україні або визнати Крим раSSєйським?

«Ми думали, що повернулися додому, але тепер розуміємо, що опинилися в полоні. Ми сподівалися, що Москва зробить з Криму райський куточок. Але тепер розуміємо, що помилилися», – цитує кримчан Libération.

Джерело – http://ru.rfi.fr/frantsiya/20160120-frantsuzskaya-pressa-o-poteryannykh-illyuziyakh-krymchan

Шукайте деталі в групі Facebook