facebook

Порошенко назвав причини падіння рубля

Президент назвав падіння рубля платою за “безвідповідальні дії” Москви.

1745681



Президент Петро Порошенко в інтерв’ю агентству Bloomberg у Давосі прокоментував падіння російської валюти, повідомляє прес-служба глави держави.

Український президент зазначив, що курс російського рубля останнім часом суттєво знизився на тлі падіння цін на нафту і міжнародних санкцій щодо Росії, які залишаються в силі, оскільки Москва не виконує взяті на себе зобов’язання.

“Це ціна, яку платить агресор за безвідповідальні дії”, – підкреслив Порошенко.

За словами президента України, чим менше Росія витрачатиме на військові потреби, тим краще для неї самої, краще для сусідів і для всього світу.

Він також заявив про відсутність будь-якого прогресу з боку Москви у виконанні Мінських домовленостей.

Порошенко зазначив, що “Росія повинна бути прогнозованим партнером. Ніхто сьогодні не може передбачити, якою буде ситуація в Сирії, ситуація в Україні. Саме тому ми витрачаємо майже 5% ВВП на безпеку і оборону для того, щоб побудувати ефективні Збройні сили і зупинити російську агресію”.

За словами Порошенка, його чотиригодинна зустріч з віце-президентом США Джозефом Байденом підтвердила: українська сторона демонструє прогрес у виконанні Мінських домовленостей.

Порошенко зазначив, що тема України є однією з пріоритетних тем обговорення на цьогорічному Всесвітньому економічному форумі в Давосі. “Говорячи про безпеку в Україні, ми говоримо про безпеку всього європейського континенту та безпеки у світі. Саме тому так важлива деескалація ситуація на Сході України і виведення військ з окупованих територій”, – зазначив він.

Читайте також:  Порошенко: Україні потрібна підтримка миротворчої місії під егідою ООН

Шукайте деталі в групі Facebook