facebook

Ворога потрібно знати не тільки в “обличчя”: подібні “зачистки” загрожують окупованим територіям Донбасу

У результаті авіаударів рассєйських окупантів, що тривають в Сирії близько 4 місяців, були нанесені удари по 25 школах країни, – повідомляє турецьке “Агентство Анадолу”.



Під приводом «боротьби з тероризмом» раSSєя завдає удари не по позиціях бойовиків ДАЕШ (асоціюється з ІДІЛ, скорочення від назви екстремістської організації al-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham), а по цивільному населенню, що проживає в підконтрольних помірною опозицією районах.

Напади, розпочаті з 30 вересня, зосереджені в районах Ідліб, Хама, Хомс, Алеппо, Дамаск і його околицях, які знаходяться під контролем опозиції – росія разом з бомбардуванням мечетей, лікарень, пекарень, завдає також удари по школах і дитячих садках.

Згідно з інформацією Тимчасового уряду Сирії, створеного 14 вересня 2013 опозиційною Національною коаліцією опозиції і революційних сил Сирії (НКОРС) під керівництвом сирійського політика Ахмета Туни, росія досі бомбардувала 25 шкіл у різних містах країни – в Алеппо, Ідлібі, Дамаску, Ракку і Дейр-аз-Зорі.

У результаті останнього авіаудару російських винищувачів 11 січня по одній школі в районі Анжар загинули 17 людей, у тому числі 8 учнів.

Офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік зазначив, що напади на школи і об’єкти охорони здоров’я, стали звичайною справою, що призводить до серйозної стурбованості. «Ці напади є серйозним порушенням міжнародного гуманітарного права. Указ СБ ООН під номером 2 254 закликає до негайного припинення нападів на мирних громадян, лікарні і школи», – додав він.

Під мішенню російських літаків, крім школи в районі Анжар в Алеппо, стали також школи в селах Атаріб, Хур, Кефер Даел, Кефер Травня, Манако і Якід аль-Адас.

У Ідлібі мішенню російської авіації стали райони Джарджаназ, Джіср аш-Шугур, Маарат Нуман і Сармада, Рамі і Кансафра. У Дамаску ударам російських військових літаків піддалися район Дума, квартал Дейр Асафа та інші райони, де розташовані школи.

Завдаючи ударів по школам, лікарням, пекарням, мечетям та іншим цивільним об’єктам, росія застосовує в Сирії тактику «зачистки», яка використовувалася російською армією під час чеченської війни. Через нездатність здобути перемогу над чеченськими ополченцями в наземних боях, російські військові шляхом убивств і залякування виживали з рідних місць мирне населення.

Як і в Чечні, росія проводить в Сирії політику з перетворення на зону військових дій всієї території країни. Надаючи підтримку з повітря військам Асада, російські військові намагаються припинити надання населенням допомоги силам опозиції. Сутність даної політики полягає в тому, щоб змусити населення залишити рідні місця. Інша її мета – переселення людей в критичні регіони для розширення зони бойових дій. Після зачистки територій повітряні атаки російських ВПС набувають більш інтенсивний характер. Таким чином, російські військові отримують перевагу над розрізненими загонами опозиції.

Сирійська організація з прав людини (SNHR) повідомила: тільки за перші 100 днів російської повітряної операції в Сирії в цій країні загинуло близько тисячі мирних жителів.

Згідно з інформацією, озвученою прес-секретарем Генерального секретаря ООН Стефаном Дюжарріком, тільки з 5 до 30 жовтня в Алеппо, Хамі і Ідлібі 123842 людей залишили свої будинки.

Джерело – http://aa.com.tr/ru/509020

Читайте також:  Господи, за що. Aрмія рф убuлa вагітну 32-річну Тетяну Гришко, коли вона рятувала своїх дідуся з бабусею

Шукайте деталі в групі Facebook