facebook

Коломойський заморожує УКРОП

Призначення екс-помічника “новороса” Олега Царьова головою партії УКРОП означає початок заморожування політпроекту Ігоря Коломойського

____7813_729x547



Вчора в партії Коломойського УКРОП стався черговий скандал. На засіданні політради партії з посади голови цієї політсили було знято Геннадія Горбана, який має серйозні проблеми з правосуддям і наразі перебуває в СІЗО. Посаду голови партії тимчасово отримав член політради УКРОПу Денис Борисенко.

Одразу після того, як про це рішення стало відомо широкому загалу звідусіль залунали крики “Зрада”. По-перше, нардеп від УКРОПу Андрій Денисенко заявив, що Корбана зняли без його згоди, що матиме “фатальні наслідки для партії в цілому і для всіх, хто за неї голосував”.

По-друге, з’ясувалося, що новий очільник партії Борисенко у свій час встиг попрацювати помічником одіозного новороса-білогарячечника Олега Царьова, ще коли останній був нардепом від Партії регіонів у минулому скликанні. Ну, чим не “Зрада!”. Але справу в тому, що окрім Царьова Борисенко встиг попрацювати і на одіозного Богдана Губського, і на нинішнього УКРОПівця Святослава Олійника, і на БЮТівця Юрія Трегубова.

То ж на справді, минуле Борисенка говорить нам лише про одне – він професійний клерк, помічник нардепів. Така собі політична робоча конячка, яка раніше ніколи не виходила та й не претендувала на серйозні публічні ролі. Цілком імовірно, що в історії з УКРОПом мова йде не стільки про підвищення Борисенка, скільки про “пониження” УКРОПу – з активного політичного гравця до рівня “замороженої” партії, що існує лише на папері.

Ні для кого не секрет, що доля УКРОПу цілком і повністю в руках однієї людини – Ігоря Коломойського. І замороження цього політпроекту цілком може бути частиною домовленостей між олігархом і владою. Коломойський заводить УКРОП в тінь, припиняє активну політичну діяльність, за що отримує певні бізнес-поступки, чи навіть спущення на гальмах справи Корбана. Такий сценарій цілком може задовольнити більшість учасників, що власне і підтверджується досить спокійною реакцію на заміну голови партії. Борис Філатов в останні місяці уже продемонстрував, що УКРОП йому за великим рахунком непотрібен і він бачить своє політичне майбутнє в ролі господарника мера Дніпропетровська. Для Корбана зараз головна задача вибратися з в’язниці. Інші політики з орбіти Коломойського цілком можуть присмоктатися до різних сторонніх проектів, не обриваючи зв’язок з патроном. А от що стосується Андрія Денисенка, то саме він мабуть всерйоз розраховував посісти місце Корбана в УКРОПі аби продовжити активну політичну діяльність цієї політсили, і для нього те, що відбулося “повна зрада”.

Читайте також:  Каски-шоу. Репортаж з триденного мітингу шахтарів

В найближчий вівторок Андрій Денисенко планує провести збори політради УКРОПу, аби спробувати переломити ситуацію в партії на свою користь. Тоді і стане остаточно зрозуміло, чи іде УКРОП на політичне дно, чи ще побовтається якийсь час.

Шукайте деталі в групі Facebook