facebook

Блокування змін до Конституції загрожує війною з Росією – Порошенко

Блокування змін до Конституції загрожує Україні повномасштабною війною з Російською Федерацією.

221877



Про це Президент України Петро Порошенко заявив на загальних зборах уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України, наводить його слова сайт глави держави. “Ті політичні сили, які прагнуть за всяку ціну торпедувати Мінські угоди, заблокувати мирний процес, конституційний процес, повинні чітко усвідомлювати наслідки своїх дій. Вони приведуть до відновлення гарячої фази конфлікту, включаючи повномасштабний, а не локальний, як досі, конфлікт з Російською Федерацією”, – заявив він. Порошенко додав, що, якщо Україна не буде координувати дії з міжнародними партнерами, то залишиться один-на-один, без політичної та військово-технічної підтримки і без санкцій відносно Росії.

“Знову наголошую, я як Президент, не дам можливості безвідповідальним політичним силам це зробити”, – підкреслив Президент.

Він висловив упевненість в тому, що депутати Верховної Ради знайдуть 300 голосів, необхідних для затвердження конституційних змін у другому читанні. “Для цього, я не сумніваюся, є 300 голосів. Єдине – ми повинні показати суспільству і Парламенту очевидний прогрес у Мінських угодах. Я впевнений – саме так і буде”, – заявив глава держави.

Порошенко підкреслив, що децентралізація зараз користується твердою підтримкою українського народу. “Ми нікому не дозволимо ігнорувати цю думку. Нікому не дозволимо обмовляти, дезорієнтувати, спробувати дестабілізувати суспільство, якими б намірами керувалися ті, хто намагається зараз зупинити процес децентралізації, вставляти палиці в колеса, вишукуючи чорну кішку в темній кімнаті. Чорної кішки федералізації, загрози держави в змінах до Конституції немає, і не треба обманювати людей”, – резюмував він.

Читайте також:  У Німеччині вживуть заходів для скорочення потоку мігрантів

Шукайте деталі в групі Facebook