facebook

У Бурштині учасники АТО на сесії міськради вимагали землю (відео 18+)

28 січня, відбулася шоста сесія Бурштинської міської ради сьомого скликання.

image19379120


Під час сесії учасник АТО не витримав та обурився, чому питання атошників мають розглядати аж в кінці. Мовляв, їм треба сидіти цілу сесію, чекати, а так розглянули б їхнє питання і вони би пішли, пише ГК.

Він висловив своє невдоволення щодо того, що учасникам АТО з Бурштина не виділяють землі. За його словами, учасникам АТО «втикнули в писок» шість гаражів і шість планів.

«Я за****ся вже чекати. Скільки вже можна терпіти? Ви ділите б**** територію, тому треба магазин, тому ще щось. А ми що? Дебіли чи що? Нас є 24 людини, які були на війні. Отримали шість планів, шість гаражів, заткнули писки. А решті що?», – обурився учасник АТО.

Начальник земельно-екологічного відділу Володимир Копаниця повідомив, що зараз немає землі для учасників АТО.

Але палка суперечка тільки набирала обертів.

«То під магазини є, а нам нема? А щодо гаражів. Я отримав забудову під гараж 127-м. Перереді мною 100 людей звідки взялося? Коли Курляк це мені дав (попередній мер), а той, що біля тебе сидить вже має там побудований гараж (вказав на секретаря міської ради Богдана Рибчука)», – відрізав йому учасник АТО.

Однак Рибчук запевнив що немає в Бурштині ані плану, ані вже побудованого гаража. Роксолана Джура у свою чергу також повідомила, що «хати не будує та на земельну ділянку не претендує».

Заступник міського голови Володимир Гулик також взяв участь в обговоренні.

«Пане Андрію, я пам’ятаю, як ви до мене м’яко кажучи зайшли і кричали: «Віддай мою землю». І коли я поставив вас на чергу через день, ви знов були в мене і викрикали «А що я, 75-й на черзі, то що в нас стільки було атошників?». То я вам розказую, що згідно з законодавством, вас, як учасників АТО поставили в таку саму чергу як і шість пільгових категорій, які були до цього часу. Чому держава вас в один ряд з ними поставила – я не розумію. У вас написано першочергово, а не позачергово. І коли я був на земельний комісії і депутати мені сказали, що я неправильно ставлюся до атошників, то я правильно ставлюся до атошників. Але коли з 1995 року багатодітна жінка стоїть на черзі і каже: «Я з 1995 року стою на черзі, а тут прийшли хлопці і ви вже їм дали», то правильно, не правильно, не знаю. Не буду казати», – аргументував Гулик.

Читайте також:  У Бурштині горів дитячий садочок. Дітей евакуювали

З’ясувалося, що для того, щоб учасники АТО отримали землю, треба змінити її цільове призначення.

Заступник міського голови повідомив, що ще з 2012 року міська рада писала, що почала розробляти документацію, щоб перевести землі запасу, які є меліоративними.

«Я в 2014 році написав заяву і до тепер нічого не отримав. Я пішов воювати за цю державу, за свою сім’ю», – також обурився ще один учасник АТО.

«Я розумію, що це тяжко, але заспокойтеся», – спробував втихомирити учасників АТО заступник міського голови.

«Що тяжко? Ти поїдь туди і подивись як там тяжко», – відрубав йому атошник.

Голова ГО «Бурштинське міське об’єднання воїнів АТО» Віталій Вільчик повідомив, що такі розмови точаться в губернатора через день.

«Депутати, я вас дуже прошу з повагою і розумінням поставитись до хлопця, бо наболіло. Питання землі учасників АТО дуже болить. Це такий тип людей, яким болить. Будь ласка, віднесіться з повагою і розумінням», – додав він.

Врешті-решт, депутати та учасники АТО вгамували свій запал та сесія закінчилась.

Шукайте деталі в групі Facebook