facebook

Франківські маршрутки можуть обладнати GPS-навігаторами після проведення конкурсів, запланованих на жовтень

Сьогодні на громадських обговоренняхвартості проїзду в громадському транспорті активісти нагадали про попередні обіцянки перевізників, а саме про обладнання автобусів GPS-навігаторами та запровадження обліку пасажирів з допомогою квитків.

gps_navigator_1


Однак заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Ігор Сенчук пояснив громаді чому на маршрутках досі не встановлені GPS-трекери.

«В нас була домовленість з перевізниками, що вони за власні кошти купують трекери, а департамент за кошти міського бюджету купує систему для їх обслуговування. Але тоді одні перевізники захотіли купувати трекери однієї фірми, другі – іншої, а треті відмовились їх встановлювати взагалі. В жовтні цього року буде проведено конкурс для перевізників, а перед тим ми проведемо конкурс для фірм, які продають необхідне обладнання», – запевнив Сенчук.

Самі ж перевізники кажуть, що в сьогоднішніх умовах закупити обладнання неможливо, адже на це у них немає коштів, мовляв зараз працюють собі в збиток. Тому й вимагають підвищення тарифу, щоб «зводити кінці з кінцями».

На закиди про попередні невиконані обіцянки голова асоціації перевізників Володимир Сохан запропонував активістам самим взяти участь у конкурсі.

«Купіть собі автобус і йдіть на конкурс», – сказав Сохан.

Відтак, громадський активіст Володимир Кушніренко висловив пропозицію виділити з міського бюджету кошти на встановлення у міських маршрутках навігаторів.

За його словами, в міському бюджеті є близько 100 млн гривень, яким ще не визначено призначення. Саме з цієї суми активісти просять виділити кошти на закупівлю і встановлення GPS -навігаторів.

Пропозицію перевізники підтримали і висловили згоду взяти на себе оплату обслуговування систем моніторингу.

джерело firtka.if.ua

Читайте також:  Штормове попередження: початок тижня зустріне прикарпатців грозами

Шукайте деталі в групі Facebook