facebook

Господарський суд Івано-Франківської області перегляне справу про знесення будинку на Мазепи, 35-А

Вищий господарський суд зобов’язав Господарський суд Івано-Франківської області переглянути позов Івано-Франківської міської ради щодо знесення самочинно збудованого житлового будинку на вул. Гетьмана Мазепи, 35-А.




kbiz0p-28aa

У жовтні минулого року Івано-Франківська міська рада звернулась з позовом до приватного підприємства “Прогрес-Буд ІФ” про зобов’язання знести самочинно збудований житловий будинок за адресою вул. Гетьмана Мазепи, 35-А. Позовні вимоги міськрада мотивувала тим, що будівництво восьмиповерхового будинку здійснено на земельній ділянці, яка була надана в постійне користування відповідачу і призначена для будівництва малоповерхових будинків, інформує  Курс. 

6 жовтня господарський суд Івано-Франківської області зупинив провадження у справі, посилаючись на декларацію Держархбудінспекції про готовність об’єкта до експлуатації. Однак Львівський апеляційний господарський суд скасував ухвалу суду першої інстанції і передав матеріали до Господарського суду Івано-Франківської області на новий розгляд.

На днях Вищий господарський суд підтвердив апеляційну постанову. Тож Господарський суд Івано-Франківської області змушений переглянути справу. Люди, які купили квартири у скандальній багатоповерхівці, неодноразово зверталися до міської влади з проханням присвоїти цьому будинку поштову адресу. Однак міська рада визнала будинок по Мазепи, 35-А самочинним будівництвом і відмовилася переглядати свої рішення.

Нагадаємо, вже декілька місяців людям не можуть присвоїти поштову адресу у новобудові, де вони придбали квартири. В листопаді минулого року виконком знову не присвоїв адресу скандальному будинку на Мазепи, 35А

Люди скаржаться, що через недобросовісного забудовника і впертість міської влади не можуть прописатися, влаштувати дітей у садки чи школи, користуватися комунальними послугами.

Читайте також:  Мати намагалась зарізати трьох своїх дітей

Шукайте деталі в групі Facebook