facebook

Обвинувальних вироків у провадженнях у злочинах проти “Майдану” – немає!

Шокін сказав, “самнєваємся”. Чомусь це “виплило” саме сьогодні “савпадєніє”? Якщо б не СБУ-шники – усе б “умерло”!


Зброю, з якої стріляли по активістах у період Революції гідності знайшли влітку минулого року в Голосіївському районі Києва. Про це повідомив керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук на прес-конференції, присвяченій передачі до ГПУ здобутих СБУ речових доказів у кримінальному провадженні із розслідування подій на Майдані у 2014 році.

«Фрагменти вогнепальної зброї були знайдені у водоймі та прибережній смузі», – сказав Остафійчук і додав, що за даними експертизи, «ця зброя має відношення до подій на Майдані».

Водночас начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк припустив, що зброя могла належати підрозділу спецпризначення МВС «Беркут», оскільки раніше стало відомо, про зникнення з балансу роти 24 одиниць озброєння.

5 лютого голова СБУ Василь Грицак та генпрокурор Віктор Шокін доповіли президентові Петру Порошенку про нові важливі обставини в слідстві щодо розслідування злочинів проти Майдану. За їхніми даними, була знайдена зброя, з якої вбивали майданівців. Зокрема були виявлені фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, яка була пошкоджена, але «ідентифікувати» вдалося 12 одиниць зі знайденої зброї.

Усього, за даними Генпрокуратури, під час Майдану постраждали понад 2 тисячі людей, 104 з них загинули. Найбільше активістів загинули в лютому 2014 року. Тоді під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними прокуратури, розслідується близько 2000 злочинів, скоєних під час Майдану, проте обвинувальних вироків у цих провадженнях ще немає (!).

http://www.radiosvoboda.org/content/news/27535935.html

Читайте також:  З глибоким сумом повідомляємо, що в Польщі відійшов до Господа наш земляк Андрій Контрідзе, просимо щиру молитву за вічний упокій

Шукайте деталі в групі Facebook