facebook

Дружина заступника мера Франківська фінішувала у ТОП-10 на Кубку світу в Канаді

На відміну від чоловічого мас-старту, дівчата в гонці аналогічного формату любителів сенсацій не порадували: призовий подіум склали саме ті спортсменки, які вище всіх йдуть в загальному заліку Кубку світу.




53551

До старту біатлоністок природа в Кенморі трохи зглянулася: вітер був вже не настільки сильним, і в гонці навіть з’явилася спортсменка з абсолютною стрільбою: чешка Єва Пускарчікова зуміла закрити всі мішені, правда, була не в ладах зі швидкістю, фінішувавши лише 12-ю.

Уже до середини гонки в лідери вийшов квартет найстабільніших біатлоністок в сезоні: Марі Дорен Абер, Доротея Вірер, Габріела Соукалова і Франциска Хільдебранд, що йшли в межах восьми секунд. Розбавити цю зоряну компанію зуміла лише француженка Селья Емоньє, яка несподівано впевнено відпрацювала дві стрільби лежачи. Але у колишньої лижниці поки залишаються очевидні проблеми зі стійкою, і в числі претенденток на медалі розглядати її сьогодні було зарано, що продемонстрували сумарні п’ять кіл штрафу на двох останніх рубежах.

А лідери сезону розподіл нагород залишили на заключну стрільбу. На третьому рубежі відстала лише Хільдебранд, що не закрила одну мішень. Проте стрільбою топ-трійки глядачі зуміли насолодитися сповна! Найвищий рівень точності і самовладання продемонструвала Доротея Вірер, що стала єдиною з претенденток на золото, яка закрила у вирішальний момент усі мішені! Причому зробила це італійка настільки швидко, що суперниці навіть без промахів навряд чи склали їй конкуренцію. Останнє коло стало для Доротеї Вірер колом пошани, на якому вона оформила італійський дубль в мас-стартах!


У боротьбі за срібло Марі Дорен Абер обіграла Габріелу Соукалову – не точністю, а скорострільністю: чешка так само, як і француженка, допустила одну помилку, але сильно забарилася з останнім пострілом – коли Габріела закривала п’яту мішень, Марі вже була на дистанції штрафного кола. Проте Габріела Соукалова запам’яталася трюком на фініші, коли перетнула межу спиною вперед.

З трьох українок, що були попередньо заявлені, на старт вийшли дві: Юлію Джиму тренери логічно поберегли для завтрашньої естафети – після перенесеного курсу лікування три дні змагань поспіль – занадто велике навантаження для Юлі.

Олена Підгрушна після блискучої перемоги в спринті сьогодні була менш помітною. Хоча якби не було двох промахів на першому рубежі, враження від гонки було б найбільш позитивним – навіть із сумарними трьома колами штрафу Олена фінішувала в десятці кращих. Але, будемо сподіватися, приводи для захоплення капітан української збірної залишила на завтра.

Дуже значний результат в дебютному для себе мас-старті видала Ірина Варвинець. Не володіючи поки високою швидкістю, Іра своє бере в стрільбі. По суті, у Варвинець був тільки один зрив: на третьому рубежі, коли вона пішла на два кола штрафу. Однак, в скорострільності українці не було рівних в цій гонці, а на першому і останньому рубежах вона показала фантастичні секунди – 18,4 і 20,9 відповідно! Ну і 17-й результат на фініші – більш ніж гідно!

У загальному заліку Кубку світу Доротея Вірер трохи скоротила відставання від Габріели Соукалової, довівши його до рівня нижче 100 балів, третьою залишається Марі Дорен Абер. Краща з українок Олена Підгрушна зберігає сьому позицію.

Завтра канадський етап Кубку світу завершиться двома змішаними естафетами – одиночною і класичною.

1. Доротея Вірер (1+0+0+0) 36:50.0
2. Марі Дорен Абер (0+0+0+1) 20,8
3. Габріела Соукалова (0+0+0+1) 50,3

10. Олена Підгрушна (2+0+1+0) +1:45.7
17. Ірина Варвинець (0+0+2+0) +2:27,7

Читайте також:  Веслувальниця з Івано-Франківська змагається за Кубок світу

Шукайте деталі в групі Facebook