facebook

Провокації бойовиків: вказівки Крємля чи все-таки реальний мир? “Савпадєніє, – нє думаю”!

“Усі нарешті зрозуміють, хто насправді несе відповідальність за заморожений конфлікт в Україні”.

“Путлер готовий укласти угоду, яка покладе кінець ініційованого ним же конфлікту в Україні, щоб звільнити слабку російську економіку від санкцій Заходу” – про це ходять чутки у дипломатичних колах, – повідомляє WashingtonPost.


У січні Путле здивував усіх, призначивши двох своїх близьких соратників відповідальними за переговори з питання про виконання умов Мінських угод. Однак, поки неясно, чи дійсно Кремль готовий піти на компроміс або ж він просто намагається спровокувати розлад серед урядів західних країн і перекласти вину за дипломатичний “тупік” на українську владу. Путлера необхідно перевірити, але поки європейські уряди і адміністрація Обами не вживають ніяких кроків, щоб поставити його в скрутне становище.

Поведінка міністра закордонних справ раSSєї Сергія Лаврова вказує на те, що дипломатичні кроки Москви позбавлені щирості. В ході однієї з нещодавніх прес-конференцій він заявив, що Євросоюз потрапив в пастку США, коли погодився з тим, що зняття санкцій повинно бути прямо пов’язане з виконанням умов мирної угоди, відомого як Мінськ-2. За його словами, Україна розслабилася і нічого не робить, заважаючи Європі зняти санкції, а Європа «більше не хоче бути заручницею цієї ситуації».

Насправді раSSєя і її війська, які вона контролює на сході України, так і не виконали першу і головну умову Мінського угоди – про припинення вогню. Уздовж лінії фронту щодня відбуваються зіткнення. Тим часом, деякі європейські уряди і ділові підприємства вже готові підтримати версію Москви.

Підтримувані раSSєєю “власті” окупованих територій хочуть, щоб вибори проводилися на таких умовах, які перетворять голосування в фарс, що дозволяє узаконити їхню владу. В ході переговорів з представницею Держдепартаменту Вікторією Нуланд соратник Путлера – Сурков продемонстрував деяку гнучкість, і це змусило деяких американських чиновників зробити висновок, що виконання угод Мінськ-2 можливе.

Читайте також:  Андрій Піонтковський: Путін готується до наступних провокацій на території пострадянської імперії

Необхідний перший крок – це повне припинення вогню і вжиття заходів для забезпечення безпеки, таких як розміщення міжнародних спостерігачів на всіх ділянках контрольованих раSSєю територій.

Путлер вже показав, що він може забезпечити припинення вогню, якщо він цього захоче: він зробив це у вересні, коли російські війська відправлялися в Сирію. Замість того щоб тиснути на Україну, адміністрації Обами слід переконати Євросоюз у необхідності змусити Путлера продемонструвати готовність покласти край війні не словами, а діями.

Якщо він піде на це, тоді можна буде говорити про сприятливі умови для укладення політичної угоди. Якщо немає, то всі нарешті зрозуміють, хто насправді несе відповідальність за заморожений конфлікт в Україні.

https://www.washingtonpost.com/opinions/is-mr-putin-serious-about-making-peace-in-ukraine/2016/02/05/23fcaf56-c532-11e5-8965-0607e0e265ce_story.html

Шукайте деталі в групі Facebook