facebook

Прикарпатець якого оголосили дезертиром, перебуває у законній відпустці (документ)

Зі слів військового, про те, що його оголосили дезертиром, він довідався від друзів, які йому зателефонували. Спочатку думав, що це жарт, потім — викликав міліцію.


12735784_10206720667708188_2086213459_n__large
 Як повідомлялось раніше, ЗСУ був оприлюднений список військовослужбовців із Прикарпаття, які самовільно залишили військові частини і перебувають у розшуку.

Згідно з оприлюдненими даними, станом на четверте лютого у розшуку перебуває понад 50 військовослужбовців. З них десятеро — калушани. Інформація — від ТВО військового комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковник Музиченко, пишуть Вікна.

Серед калушан, яких оголошено дезертирами, — і солдат 81-ої десантно-штурмової бригади Ярослав Семків. З 30 січня до 18 лютого він перебуває у відпустці, про що має офіційне підтвердження.

— Про те, що оголошений у розшук як дезертир, довідався від співробітників — вчора зателефонували хлопці з роботи, а я спочатку подумав, що жартують. Приїхав додому, прочитав в інтернеті. Викликав міліцію — щоб вони зафіксували факт, що ніякий я не дезертир, а перебуваю у законній відпустці. Зателефонував у військову частину — там мені сказали, щоб не хвилювався, бо маю на руках офіційні папери. А звідки взялася подібна інформація — не знають, — наполягає Ярослав Семків.

Боєць АТО зібрався також до Калусько-Рожнятівського об’єднаного військового комісаріату.

Калушанина мобілізували до Збройних Сил України 26 травня минулого року. Останнє місце служби — біля Краматорська на Донеччині.

Читайте також:  Прикарпатець подорожував автостопом по світу зі 100 доларами в кишені

Шукайте деталі в групі Facebook