facebook

Uber виплатить клієнтам в США $28,5 мільйона за неправдиві тарифи

Сервіс також пішов на поступки позивачам, відмовившись від використання неправдивих термінів у рекламі.

1757656



Оператор сервісу онлайн-виклику таксі Uber згоден виплатити низці своїх клієнтів в США $28,5 млн за некоректну інформацію про заходи безпеки і тарифи. Про це рішення Uber повідомив федеральний суд в місті Сан-Франциско (штат Каліфорнія).

Йдеться про людей, які скористалися послугами сервісу в період з 1 січня 2013 року по 31 січня 2016 року. Частина з них подали позовні скарги на Uber, звинувативши його в свідомому введенні клієнтів в оману. Зокрема, в тариф проїзду було включено збір в розмірі $2,3 за гарантію благонадійності водіїв. Насправді Uber не проводить доскональної перевірки водіїв, у яких на відміну від професійних таксистів не знімають і не перевіряють у базі відбитки пальців.

Сервіс також пішов на поступки позивачам, відмовившись від використання неправдивих термінів в рекламі. Відтепер в США “плата за безпеку поїздки” перейменована на “плату за виклик”.

Судові розгляди щодо Uber були торік ініційовані в Бельгії, Німеччині, Нідерландах, Іспанії. Компанію підозрюють в залученні до роботи неліцензованих таксі і низці порушень в сфері безпеки перевезень. У Франції був прийнятий закон, що серйозно обмежує роботу сервісу.

Читайте також:  “Розтерзане тіло знайшов чоловік”: Собаки загризли молоду жінку у лісі. Була на 7 місяці вагітності

Шукайте деталі в групі Facebook