facebook

Київ може посилити візовий режим з Ізраїлем

Причиною став неузгоджений візит на півострів ізраїльського екс-міністра.

1757629



Неузгоджений з Києвом візит до Криму ізраїльського екс-міністра у справах релігії, нинішнього депутата Кнесету від партії ШАС Яакова Маргі і його зустріч 10 лютого з главою “влади” півострова Сергієм Аксьоновим може привести до посилювання Києвом візового режиму для Ізраїлю, повідомив посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Я обговорив з Києвом скандальний візит Якова Маргі і його зустріч з керівником окупаційної влади Криму. Цілком можливо, що після з’ясування всіх деталей цього візиту депутат Маргі буде внесений до чорного списку із забороною на в’їзд в Україну. Хочу зазначити, що під час обговорення цієї теми пролунала думка Києва про те, що Україна може вжити заходів щодо запровадження різних форм візового режиму для релігійних паломників, що летять з Ізраїлю до Умані, – як реакція на порушення українських законів з боку депутата партії ШАС Яакова Маргі”, – сказав Надоленко.

Посол додав, що від імені посольства були відправлені листи протесту в МЗС Ізраїлю і голові партії ШАС міністру Ар’є Дері, в яких було звернуто увагу на неприпустимість таких візитів до Криму.

У свою чергу депутат Верховної Ради України, уповноважений парламенту України з контролю за незаконним перетином кордону з Кримом Георгій Логвинський (партія “Народний фронт”) повідомив, що якщо виявиться, що Яаков Маргі не звертався за дозволом на в’їзд в Україну і проводив офіційні зустрічі з тими, хто підтримував анексію Криму Росією, то, як мінімум, йому загрожує заборона на в’їзд в Україну.

Як максимум, може бути відкрито кримінальне провадження проти нього з позбавленням волі до 8 років.

Читайте також:  "Затримували й відводили": з'явилися нові дані про примусову мобілізацію в Донецьку

“Маргі – не перший депутат, який опинився в такій ситуації. Стосовно чотирьох депутатів Франції вже відкриті кримінальні підозри в Україні, їм загрожує до 8 років позбавлення волі за незаконний візит до Криму. Це питання розглядалося в ПАРЄ – і була прийнята резолюція про те, що імунітет депутатів не поширюється на в’їзд на тимчасово окуповану територію Криму. У нас відкриті кримінальні розслідування щодо депутатів Франції, Німеччини, Польщі та особисто проти Сильвіо Берлусконі”, – нагадав Логвинський.

Шукайте деталі в групі Facebook