facebook

У Порошенка розповіли, коли почнеться відновлення Донбасу

В Адміністрації президента вважають, що регіон можна буде почати відновлювати після місцевих виборів.

1595941


Чим раніше на окупованому Донбасі відбудуться місцеві вибори за українськими законами, тим раніше почнеться процес його відновлення. Про це в ефірі 5 каналу сказав перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук.

Він зазначив, що вибори на окупованих територіях Донбасу мають відбутися, як тільки будуть створені всі необхідні передумови для їхнього проведення. “Вони повинні бути проведені згідно з українськими законами. І ми повинні зробити все для того, щоб не затягувати з часом. Чим раніше там будуть сформовані органи місцевого самоврядування, чим раніше там буде відновлена ??українська влада, тим раніше ми зможемо почати процес відновлення Донбасу, припинення розгорнутої гуманітарної катастрофи на цих територіях і забезпечення там миру”, – зазначив Ковальчук.

Раніше лідер фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрій Луценко заявив, що сумнівається в тому, що місцеві вибори в окремих районах Донбасу відбудуться в 2015 році. Луценко зазначив, що Верховна Рада цього тижня тільки визначить райони, де планується провести вибори. “Чи відбудеться це в цьому році. Малоймовірно. Це станеться тоді, коли на цій частині Донбасу будуть українська міліція, українські прапори, українські закони. У той момент можуть відбутися вибори”, – сказав Луценко.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про визначення окремих районів Донецької та Луганської областей з особливим порядком місцевого самоврядування.

Читайте також:  Без суворого карантину і масок: Швеція мала інший підхід до COVID-19. Тепер там одні з найнижчих рівнів заражень

Шукайте деталі в групі Facebook