facebook

Незрозумілі претензії т.зв. “прокурора” Криму

Меджліс кримськотатарського народу має намір привернути увагу міжнародної громадськості до заяви “прокурора” Криму Наталії Паклонської про заборону організації. Про це «Новій газеті» повідомив перший заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль.

– Ті наші товариші, які знаходяться на материку, візьмуть на себе інформаційну роботу, – сказав Джеляль. – Необхідно ще раз нагадати міжнародній громадськості, як дотримуються права кримських татар в Криму.


На питання про те, чи піде мова про нові санкції щодо росії або Криму, Наріман Джеляль заявив: «Не думаю, що потрібні нові обмеження. Потрібно, щоб росію закликали до діалогу з кримськими татарами. Претензії “прокурора” Паклонскої незрозумілі: замість того, щоб сісти нарешті за стіл переговорів і все обговорити, на нас у черговий раз намагаються натиснути».

За словами Джелялова, ті члени Меджлісу, які залишаються в Криму, будуть готуватися до судового розгляду.

– Скажу, що в справі вже є очевидна слабка сторона. Меджліс є не громадська організація, як це намагається представити прокурор у своєму позові, а представницьким органом Курултаю (всесвітнього з’їзду) кримськотатарського народу. І саме з цих позицій варто вести подальший діалог.

Раніше “прокурор” Криму Наталія Паклонська подала до “верховного суду рєспубліки” позовну заяву з вимогою заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу відповідно до закону «Про протидію екстремістській діяльності». За словами Паклонської, з ініціативою заборонити Меджліс виступили самі кримські татари.

При цьому, Меджліс кримськотатарського народу не визнав приєднання Криму до росії, а кримські татари стали одними з активних учасників транспортної та енергетичної блокади півострова.

Джерело – http://novayagazeta.livejournal.com/4434878.html

Читайте також:  Суд заблокував доступ до RBC.ru, LiveJournal і ще понад 400 сайтів

Шукайте деталі в групі Facebook