facebook

«Укроборонпром» постачає продукцію для Міноборони Росії

Державне підприємство «Антонов» поставляє комплектуючі для літаків, які будуються на замовлення російських військових. Про це повідомив «Главком» з посиланням на прес-службу держконцерну «Укроборонпром», до складу якого входить підприємство.

eN8BUXqPjPU



«Україна виконує свої зобов’язання перед російськими партнерами за контрактом, укладеним ще до війни на Донбасі. Відтак, «Антонов» зобов’язаний поставляти в Росію комплектуючі для пасажирських літаків Ан-148. У держконцерні запевнили, що судна, які в Воронежі будують для Міноборони РФ, «не мають ніяких ознак військових літаків, або літаків спецпризначення»», – пише видання.

Також зазначено, що Україна не припинила участь в контракті з російськими військовими, оскільки партнер «Антонова» – Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство (ВАЛТ) не входить до переліку російських підприємств, які потрапили під українські санкції.

«ДП «Антонов» поставляє російському ВАЛТ крило і елементи фюзеляжу для Ан-148. Ці літаки будуються воронезьким підприємством для Міністерства оборони Росії», – уточнило видання.

Варто зазначити, що ZAXID.NET намагався підтвердити цю інформацію, однак прес-служба «Укроборонпрому» відмовилась від коментарів.

Нагадаємо, у контракті з російськими військовими також бере участь ще одне українське підприємство – «Мотор Січ», підконтрольне запорізькому бізнесменові В’ячеславу Богуслаєву. «Мотор Січ», зокрема, виконує технічне обслуговування двигунів авіапарку Путіна.

Читайте також:  Україна не фашистська держава - Ходаковський

Шукайте деталі в групі Facebook