facebook

У Росії питання Містралів хочуть вирішити до кінця квітня

У Росії готові почекати до травня рішення Франції щодо Містралів, потім хочуть отримати компенсацію.

1595950


Росія прийме остаточне рішення про долю вертольотоносців типу Містраль, побудованих у Франції, до кінця квітня поточного року. Про це у вівторок, 17 березня, повідомляє РИА Новости з посиланням на генерального директора Рособоронекспорту Анатолія Ісайкіна.

За його словами, Москва і Париж ведуть активні переговори з даного питання. “Тимчасові рамки поки дозволяють вести переговори, знаходити компромісні рішення, якщо буде потрібно. Остаточного рішення ми будемо чекати до травня”, – заявив Ісайкін.

Він зазначив, що Франції в будь-якому випадку доведеться повернути за вертольотоносці гроші. “Насправді гроші, витрачені РФ на закупівлю цих кораблів, будуть повернуті повністю, не сумнівайтеся, навіть з лишком. Але це “з лишком” може бути і не дуже великим. Все це прописано в контракті”, – уточнив гендиректор Рособоронекспорту.

Зазначимо, 11 березня 2015 року прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив про те, що Париж прийняв суверенне рішення утримати вертольотоносці типу Містраль, замовлені Росією, і готовий нести за це відповідальність, незважаючи на фінансові втрати.

Нагадаємо, за даними французьких ЗМІ, невиконання умов контракту з постачання Росії двох вертольотоносців типу Містраль коштуватиме Франції 5 млн євро щомісяця і може коштувати 5 млрд євро неустойки.

Контракт на будівництво двох вертольотоносців типу Містраль вартістю 1,2 млрд євро був укладений між Рособоронекспортом і французькою компанією DCNS в червні 2011 року. За умовами договору здача “Владивостока” була намічена на 1 листопада 2014-го, другого корабля – на 1 листопада 2015 року. За колишніми даними, сума неустойок та штрафів у разі відмови від поставки може досягти трьох мільярдів євро.

Читайте також:  Парламент Молдови визнав свою країну “захопленою державою”

Шукайте деталі в групі Facebook