facebook

Асад заявив про готовність до перемир’я

Президент Сирії готовий до перемир’я, якщо бойовики не скористаються ним у своїх цілях.

1762946


Президент Сирії Башар Асад заявив, що він готовий до перемир’я за умови, що терористи не використовуватимуть його у своїх цілях, передає РІА Новости.

“Ми готові до цього перемир’я, але справа не стільки в оголошенні цієї готовності. Важливо не допустити зміцнення позицій терористів у рамках цього перемир’я, заборонити країнам, особливо Туреччині, відправляти озброєння і надавати матеріально-технічну підтримку терористам”, – сказав він в інтерв’ю іспанському виданню El Pais.

Асад зазначив, що підтримка Росії й Ірану, безумовно, зіграла важливу роль у просуванні сирійської армії. За його словами, Сирії “безумовно потрібна ця допомога з простої причини, що існують 80 країн, які підтримують різними способами терористів”.

“Одні в прямій формі, грошима, логістичною підтримкою, зброєю або солдатами. Інші їм пропонують політичну підтримку на різних міжнародних зустрічах”, – заявив Асад.

Нагадаємо, раніше сирійська опозиція погодилася припинити вогонь на кілька тижнів, якщо Росія припинить авіаудари у Сирії.

Радбез ООН не досяг згоди щодо запропонованого Росією проекту резолюції щодо ситуації на сирійсько-турецькому кордоні. Однак Євросоюз виступив з вимогоюстворити в Сирії зони безпеки для захисту мирного населення.

Читайте також:  Кремль готовий до відходу Асада

Шукайте деталі в групі Facebook