facebook

У Польщі підрахували українських заробітчан

За минулий рік польські роботодавці запросили понад 700 тисяч українських робітників.

1763434



За даними міністерства сім’ї, праці і соціальної політики Польщі, серед зареєстрованих торік заяв про намір дати роботу іноземцям, 706 тисяч отримали громадяни України. Серед одержувачів таких документів також громадяни Молдови, Білорусі та Росії.

Чиновники з міністерства наголошують, що кількість зареєстрованих заяв не відповідає кількості фактично працевлаштованих іноземців: по-перше, іноземець може протягом шести місяців працювати на кількох роботах, а, по-друге, іноземець, маючи дозвіл, все ж не отримує робочу візу для в’їзду в Польщу або з інших причин не влаштовується на цю роботу.

За статистикою міністерства, найчастіше польські роботодавці брали на роботу іноземців у віці від 26 до 40 років. Більшість найманих працівників – 265 тисяч осіб – були працевлаштовані в сільському господарстві. Також іноземці в Польщі працювали в сфері адміністративних послуг, в будівництві і на виробництві.

Нагадаємо, громадяни України, а також Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії без отримання дозволу на роботу можуть працювати в Польщі до 6 місяців в році після реєстрації роботодавцем у відповідному повітовому управлінні праці письмової заяви про намір працевлаштувати іноземця. Крім реєстрації заяви, роботодавець повинен підписати з працівником офіційну угоду.

Раніше в місті Кутно в Польщі кілька поляків напали на будинок, де живуть українські заробітчани, і жорстоко їх побили.

Читайте також:  В Італії рекордне число смертей від коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook