facebook

Transparency International планує знайти багатства ЯнукОвоча за кордоном

П



оновити й підсилити санкції проти Януковоча та його колишніх поплічників закликає ЄС Міжнародна антикорупційна неурядова організація Transparency International.

«Transparency International закликає Європейський Союз поновити та посилити політичні й економічні санкції проти старої команди Януковича. Простіше кажучи, країни ЄС не повинні дозволяти політикам із близького корупційного оточення Януковича перетинати їхні кордони. ТІ закликає бойкотувати їхні бізнеси та не підписувати із ними контрактів», – йдеться в заяві організації.

Крім того, Transparency International закликає російські органи влади до співпраці з українською владою у питанні покарання колишнього президента України Віктора Януковича, незважаючи на те, що Москва надала йому російське громадянство.

У заяві зазначається, що Тransparency International Росія підтримуватиме ТІ Україну у викриванні статків Януковича в Росії.

«Ми підозрюємо, що його маєток у Межигір’ї – це лише вершина айсберга. Ми маємо намір знайти інші шматки його багатств у Росії і зробимо усе можливе, аби ні Москва, ні Ростов не служили притулком для колишніх диктаторів, таких, як Янукович», – сказав виконавчий директор ТІ Росія Антон Помінов.

Справу Януковича не можна забути, – йдеться у заяві. Два роки тому сотня людей загинула під час акцій протесту на Майдані.

У пам’ять цих людей, які боролися за свободу і за очищення України від корупційних кланів, Transparency International закликає українські органи влади до повного розслідування корупційних злочинів колишнього президента і притягнення його до судової відповідальності.

Джерело – заява організації Тransparency International

Читайте також:  Інтернет-шахрайство: на Прикарпатті при замовленні товарів через мережу ошукали двох чоловіків

Шукайте деталі в групі Facebook