facebook

Біологи вперше визначили вплив кохання на мозок

У закоханих більш активно працювали ділянки мозку, пов’язані зі системою винагороди, мотивацією і управлінням.

Група китайських і американських вчених вперше досліджували те, як любов змінює мозок людини, повідомляє The Telegraph з посиланням на журнал Frontiers in Human Neuroscience.

При створенні “любовної карти” мозку, вчені використовували метод магнітно-резонансної томографії. З числа студентів і студенток Південно-західного університету (Чунцин, КНР) були відібрані сто добровольців.

Потім їх розділили на три групи: 1) закохані; 2) нещодавно розлучилися з улюбленими; 3) одинаки, які не підтримували любовні стосунки протягом тривалого часу.

Фото: Frontiers in Human Neuroscience
Активність ділянок мозку у різних груп
Після сканування мозку було виявлено, що у представників першої групи більш активно працювали ділянки мозку, пов’язані з системою винагороди, мотивацією та управлінням емоціями, а також соціальним пізнанням.

Крім того, виявилося, що інтенсивна робота певних зон безпосередньо корелює з тривалістю їх романів.

У представників другої групи активність цих зон виявилася зниженою і тільки у них інтенсивно працювало хвостате ядро мозку.

У представників незакоханої” групи мозок відрізнявся просто менш яскраво вираженою активністю мозку.


Вчені стверджують, що вони вперше отримали докази впливу любові на функціональну архітектуру мозку. У майбутньому за допомогою магнітно-резонансної томографії чи іншого методу сканування. вони хочуть розробити тест на любов.

Раніше нейробіологи довели, що любов змінює хромосоми і впливає на роботу мозку.

Читайте також:  Пробирає до сліз....Роздуми закоханої дружини

Шукайте деталі в групі Facebook