facebook

В Івано-Франківську руйнується будинок, в якому народився майбутній голова Федеральної резервної системи США (фото)

В руїнах будинок на площі Ринок, 5 в Івано-Франківську, де 27 квітня 1904 року народився Артур Бернцвайг – майбутній голова Федеральної резервної системи США Артур Бернс.

12615506_10204473748883013_1472782251176608293_o__large


Про це на своїй сторінці у ФБ написав журналіст Богдан Скаврон.

Артур Бернс народився 27 квітня 1904 року в сім’ї Натана Кеслера (Беренцвайґа) та Сари Юран в Станиславові. На той час Станиславів був провінційним містом Австро-Угорської імперії з переважно єврейським населенням.

Його батько до Першої світової війни торгував у теперішньому Івано-Франківську борошном, а мати – після одруження переїхала до Станиславова із Солотвина, де серед великої єврейської громади мешкала її родина.

Дитинство майбутнього фінансового генія пройшло у будинку №5 на площі Ринок, де проживала його сім’я. Житло вони винаймали у власника тисменицької фабрики дріжджів. Цей будинок зберігся в Івано-Франківську до сьогоднішнього дня. Навіть під тим самим номером. Однак, антураж пам’ятки архітектури уже не той. Сьогодні, це типова, хоча і поодинока вже, для середмістя Івано-Франківська, яке кишить різноманітними «прибудовами», триповерхова кам’яниця.

Читайте також:  Загадкові смерті: на Львівщині поблизу Яворівського полігону знайшли мертвими двох чоловіків, перші деталі

Шукайте деталі в групі Facebook