facebook

Європа усвідомила: Путлера пора поставити на місце і дати відсіч агресії з його боку!

Крім відвертого авантюризму в Україні, Путлер посилює обструкціонізм в європейській політиці підтримкою популістських і євроскептичних партій, розпалює конфлікт на Близькому Сході військовим втручанням у Сирії і тим самим лише ще більше підсилює міграційну кризу. Європі пора усвідомити загрозу в особі раSSєйського диктатора і дати відсіч агресії з його боку, – повідомляє французький портал LesEchos.

Сьогодні поширення націоналізму по всій Європі пояснюється в першу чергу тим, що РаSSєя фінансує ультраправі політичні партії, підйом яких не дає ЄС виробити колективну відповідь на міграційну кризу. У Великобританії пропутлерівська Партія незалежності Сполученого Королівства насідає на прем’єра Девіда Кемерона, в результаті чого уряд відмовляється прийняти належну участь у розміщенні біженців. Швеція ж прийняла рішення закрити кордони через результати недавніх опитувань, в яких набирає силу ультраправа партія «Шведські демократи». І такий сумний висновок можна зробити з усього континенту.

Паралельно з цим Путлер намагається підірвати зусилля міжнародного співтовариства в пошуку політичного рішення сирійського конфлікту, головної причини міграційної кризи. РаSSєйська підтримка військового втручання сирійського уряду в Алеппо стала ударом по мирному процесу, який залежить від співпраці світових гравців, регіональних держав і помірної опозиції – Путлер же без кінця обстрілює її.

За даними ООН, 15 лютого в ході ракетного обстрілу шкіл і лікарень на півночі Сирії загинули не менше 50 осіб, у тому числі жінки і діти. Французький уряд справедливо назвав обстріли «військовим злочином». РаSSєя категорично заперечує свою причетність, хоча на місці події були знайдені уламки ракет російського виробництва. Гуманітарна асоціація «Лікарі без кордонів» стверджує, що за ударами могла стояти лише путлерівські головорізи або сирійський уряд.

Крім того, як відзначають в Міжнародному комітеті Червоного хреста, бої навколо Алеппо змусили залишити будинки близько 50 000 чоловік.

Читайте також:  У Польщі жорстко висміяли російськомовних заробітчан з України: “Бо пан не знає української мови”

РаSSєя скидає бомби навіть там, де Путлер нібито виступає за припинення вогню. Як уже показала поведінка Кремля в Україні, слово кагебешного карлика не заслуговує ні найменшої довіри. Поки увага США захоплена президентською кампанією, європейське керівництво залишається на самоті перед обличчям того, що в двері б’є російський ведмідь. Пора приймати екстрені заходи.

Перш за все, європейським лідерам потрібно в найкоротші терміни покласти край механізму, за допомогою якого Кремль фінансує ряд політичних партій в Європі. Якщо буде потрібно, варто звернутися за допомогою до ЦРУ, щоб зрозуміти, як саме переводяться кошти. Роботу потрібно продовжувати, поки канали постачання європейських партій російськими грошима не будуть перекриті раз і назавжди.

По-друге, ЄС слід підготуватися до введення більш жорстких економічних санкцій проти РаSSєї. Резолюція 2254 Ради безпеки ООН містить дорожню карту мирного процесу в Сирії і зобов’язує всі дійові особи, в тому числі і Росію, припинити удари по мирному населенню. Якщо Кремль не виконає ці зобов’язання, санкції необхідно посилити.

По-третє, ЄС необхідно працювати з Туреччиною та іншими країнами регіону для формування зон безпеки на сирійсько-турецькому кордоні, в напрямку якого рухаються біженці з Алеппо та інших міст. І хоча у такого кроку є певні ризики, ніякої альтернативи поки що не видно.

Нарешті, Європі пора припинити грати на руку Путлеру, тобто виробити колективний підхід до міграційної кризи. В рамках таких екстрених дій потрібно розмістити сили берегової охорони і поліції на рубежах Європи, щоб допомогти Греції тримати під контролем кордон, а також врятувати людські життя і зайнятися новоприбулими.

Джордж Сорос був абсолютно правий, коли недавно заявив, що в довгостроковій перспективі головна загроза для стабільності ЄС – це РаSSєя. Європі пора заявити про себе, усвідомити свою економічну міць і скористатися нею, щоб поставити Путлера на місце.

Читайте також:  Світові ціни на нафту зросли




Джерело – Que l’Europe remette Poutine à sa place

http://www.lesechos.fr/idees-debats/cercle/cercle-154393-que-leurope-remette-poutine-a-sa-place-1202297.php

Шукайте деталі в групі Facebook