facebook

Політика саботажу і підривної діяльності Москви: ціна питання незабаром “зашкалить”!

“Шансів на мирне врегулювання в Україні не буде, поки ціна російської політики саботажу і підривної діяльності не стане для Москви занадто високою”, –



повідомляє “Голос Америки” з посиланням на впливову газету The Washington Post під заголовком «Новий показовий суд у росії».

Видання зазначає, що адміністрація президента Обами досі впевнена у тому, що Путлер дійсно зацікавлений у дипломатичному врегулюванні кризи в Україні. Але справа Надії Савченко свідчить про зовсім протилежне.

Над 34-річною українською льотчицею, яка служила разом з очоленою США коаліцією в Іраку, відбувається класична судова вистава, яка суперечить міжнародним законам так само, як і зобов’язанням росії, які вона взяла на себе згідно з Мінськими угодами щодо припинення вогню на Донбасі.

У середу Савченко знову постала перед російським судом через вигадані звинувачення. Судді відкидають усі докази того, що українка дійсно не причетна до загибелі російських журналів. Попри виснаженість від голодування, Савченко знайшла в собі сили відчитати суд, передбачаючи росії демократичні протести за зразок тих, які відбулися в Україні, і показала середній палець суддям.

Автори редакційної статті пишуть, що судовий процес над Савченко розпалив громадську думку в Україні, де її обрано депутатом Верховної Ради і, де проходять масові протести з вимогами до росії звільнити її.

Але все це, як зазначає американське видання, мабуть тільки тішить Путлера. Бо ж судова справа проти Савченко разом з порушеннями угоди про припинення вогню сприймаються Кремлем як кроки до дестабілізації демократично обраного прозахідного уряду Петра Порошенка. Незаконне утримання Савченко також порушує умови Мінських домовленостей, згідно з якими обидві сторони повинні звільнити полонених комбатантів.

Зважаючи на кричущі порушення росією всіх угод, президент Порошенко, який публічно запевнив українців, що мирна угода допоможе звільнити Савченко, тепер не бачить можливості рухатися вперед у виконанні українських зобов’язань, у тому числі з конституційною реформою. Москва, у свою чергу, наголошує, що невиконання Києвом зобов’язань є причиною для Заходу відмовитися від підтримки Порошенка та скасувати санкції проти росії.

На щастя, як зазначає американське видання, принаймні деякі європейські лідери чітко бачать цю підступну тактику Кремля. П’ять європейських урядів закликали до запровадження санкцій проти російських посадовців, які залучені до сфабрикованої справи проти Савченко. Цієї позиції дотримуються 57 депутатів Європарламенту, які вважають, що у цьому списку санкцій має бути і президент Путлер.

США досі у відповідь обмежилися лише заявами віце-президента Джозефа Байдена і державного секретаря Джона Керрі, які цього тижня закликали звільнити Савченко.

Проте, як додають автори редакційної статті The Washington Post, ці слова матимуть мало впливу на Путлера, якщо їх не буде підтверджено діями.

Адміністрація Обами, на думку видання, повинна розширити власні санкції проти росії і включити до санкційних списків всіх тих, хто брав участь у викраденні, судовому переслідуванні та ув’язненні Надії Савченко, як також в інших порушеннях Мінських угод.

Шансів на мирне врегулювання в Україні не буде, поки ціна російської політики саботажу і підривної діяльності не стане для Москви занадто високою.

Джерело – http://ukrainian.voanews.com/content/russia-ukraine-savchenko-wp/3231957.html

Читайте також:  Італійський лоукост призупинить польоти за трьома маршрутами в Україну

Шукайте деталі в групі Facebook