facebook

Обстріли бойовиків Донецької фільтрувальної станції можуть призвести до екологічної катастрофи

debb01892551617d6238c78d2760e90b1457992854Бойовики незаконних збройних формувань не припиняють обстріли біля Донецької фільтрувальної станції. Дані дії терористів можуть спровокувати екологічну катастрофу для майже півмільйона жителів.


Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Новину передає «Преса України».

«Ситуація на Донбасі у районі Авдіївка – Ясинувата залишається складною. Обстріли та збройні провокації з боку бойовиків НЗФ ОРДО позицій сил АТО у цьому районі становлять загрозу знищення Донецької фільтрувальної станції (ДФС), що може спричинити екологічну та гуманітарну катастрофу у регіоні, де продовжує проживати близько 480 тисяч цивільних осіб», – йдеться в повідомленні.

Українська сторона Спільного центру з координації та контролю ситуації на Донбасі (СЦКК) 13 березня запропонувала можливі шляхи для припинення вогню у цьому районі та надала письмові гарантії щодо готовності забезпечити повне припинення вогню з боку Збройних сил України. Також, було запропоновано направити до Авдіївки та Ясинуватої «дзеркальні патрулі» СММ ОБСЄ. Проте, російське керівництво СЦКК виявилося нездатним використати свій вплив на бандформування.

«Під вечір 13 березня вдалося досягнути домовленості щодо спільного введення з 8 годин ранку 14 березня режиму повного припинення вогню у напрямку Ясинувата-Авдіївка. У той же час доводиться констатувати, що усна згода бойовиків НЗФ щодо введення повного режиму припинення вогню у цьому районі виявилися пустою обіцянкою – після 11-ї години ранку 14 березня на промзоні поблизу Авдіївки знову пролунали вибухи мін, які прилетіли з території ОРДО», – зазначили в штабі АТО.

За оцінкою української сторони СЦКК, бойовики затягують режим тиші для приховування наявного у районі Ясинуватої забороненого Мінськими домовленостями озброєння, яке мало бути відведеним та з якого здійснюються обстріли у цьому районі.

Нагадаємо, 14 березня, російсько-терористичні війська продовжили обстріли Збройних сил України. Найбільш небезпечним виявився Донецький напрямок. Терористи активно застосовували заборонене Мінськими угодами озброєння, а також вели вогонь із мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Українські сили вогонь у відповідь не відкривали.

Читайте також:  Як терористи катують своїх поплічників

Джерело: uapress.info

Шукайте деталі в групі Facebook