facebook

Яценюк заявив, що готовий піти. Але за певних умов

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на зустрічі з головами фракцій і президентом заявив, що готовий піти у відставку, якщо коаліція запропонує нового прем’єра з планом дій.

Про це після зустрічі з президентом заявили лідер Радикальної партії Олег Ляшко та голова фракції “Народний фронт” Максим Бурбак.

“Прем’єр Яценюк заявив, що якщо в парламенті є 226 голосів під нового прем’єра, під нову програму дій, він готовий поступитися посадою”, – заявив Ляшко.

Лідер “радикалів” зазначив, що на зустрічі були знайдені підстави для формування нової коаліції.

“Фракція Радикальної партії готова брати участь у формуванні нової коаліції і нового уряду”, – зазначив Ляшко.

“Прем’єр на цій зустрічі сказав, що, будь ласка, покажіть 226 голосів за нову кандидатуру прем’єра, сформуйте команду, покажіть програму дій уряду на 2016-й. І все ж таки ми готові почати консультації щодо нашої участі в майбутній коаліції”, – заявив у свою чергу Бурбак.

За його словами, президент назвав три виходи з кризи: технократичний уряд, який очолюватиме Наталія Яресько, політичний уряд і продовження підтримки цього уряду.

Разом з тим лідер фракції “Самопоміч” Олег Березюк зауважив, що не почув від прем’єра готовності піти у відставку.

“Я особисто такого не почув. Була промова, яка могла на це натякнути, але чіткої позиції, що “я йду у відставку” я не почув”, – сказав Березюк.

Як відомо, 14 березня прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив, що під час зустрічі з лідером партії “Самопоміч” Андрієм Садовим президент Петро Порошенко може запропонувати йому стати прем’єром або підтримати на цей пост Наталію Яресько.

Пізніше лідер фракції “Самопоміч” Олег Березюк заявив, що Садовий не прийняв пропозицію президента очолити Кабінет міністрів.

Читайте також:  Яценюк заявив про підвищення податків для олігархів

Водночас у “Самопомічі” заявили, що не мають наміру голосувати за будь-яку кандидатуру на посаду прем’єра доти, поки не буде призначено нового генпрокурора, переформатовано склад ЦВК й прийнято закон про проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими списками

Роман Кравець, Саша Ночь

Джерело: pravda.com.ua

Шукайте деталі в групі Facebook