facebook

Овідіопольський район: стався вибух газового балона у приватному житловому будинку, в результаті загинув господар

a14 березня о 16:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Молодіжна, 52 в селищі Сухий лиман через вибух газового обладнання обвалився і зайнявся вогнем приватний житловий будинок.

Вже за 14 хвилин перше пожежно-рятувальне відділення прибуло до місця події. Рятувальниками було встановлено, що двоповерховий будинок, розміром 10х10 метрів, повністю обвалився, його дах горить відкритим полум’ям на загальній площі 120 м. кв., виникла загроза розповсюдження вогню на сусідні будинки.

О 18:50 пожежа була локалізована, а о 20:21 повністю ліквідована.

IMG_2687



 У результаті вибухової хвилі на місці події загинув господар будинку, 1970 р. н., його дружина, 1974 р. н., з отруєннім продуктами горіння шпиталізована до Одеськоїміської клінічної лікарні, стан важкий з позитивною динамікою. Двоє дітей опинилися під завалами у підвальному приміщенні.

О 18:59 рятувальники дістали з-під завалів дівчинку, 2011 р. н. Наразі вона знаходиться у реанімаційному відділенні Одеській дитячої лікарні. Пошуки хлопчика, 2010 р. н., тривають. За словами матері, друга дитина перебувала поруч з батьком у підвальному приміщенні.

До гасіння пожежі та рятувальної операції були залучені 11 одиниць основної пожежної і спеціальної техніки та 72 чоловік особового складу. Залучена інженерна техніка та розгорнутий пункт життєзабезпечення від Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Одеській області.

Протягом ночі вилучено 7 плит перекриття, 11 фундаментних блоків, розібрано завали до напівпідвального приміщення будинку.

q Станом на 10 годину 15 березня проведено ротацію всього особового складу, який був задіяний у рятувально-пошукових роботах першого дня. Наразі до роботи залучені 32 рятувальників та 7 одиниць рятувальної техніки. За допомогою автокрану Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Одеській області та навантажника від місцевого житлово-комунального господарства продовжується розбір завалу. Пошуки потерпілої шестирічної дитини тривають.

Читайте також:  Терористи обстріляли мирне Артемове: загинула жінка

На місці події працює мобільно-оперативна група Головного управління ДСНС України в Одеській області, родичам постраждалих надають допомогу психологи Головного управління.

Джерело: odesa.mns.gov.ua

Шукайте деталі в групі Facebook