facebook

Янукович відреагував на закон про конфіскацію

За його словами, генпрокурор підтвердив відсутність рахунків за кордоном.

1779082


Колишній український президент Віктор Янукович в інтерв’ю Reuters прокоментував закон про спецконфіскації, згідно з яким у нього хочуть забрати активи.

“Розмови про “міфічні мільярди” Януковича є не більше, ніж спробою нинішніх політичних “невдах” відвернути увагу українців від того, що вони привели країну до краху. Політично й економічно”, – сказав він у коментарі агентству.
Янукович запевнив, що його активи в Україні складалися з одного приватного будинку і 29 млн грн на банківському рахунку, які вже конфісковані держорганами.
Він додав, що у нього є лист від генпрокурора, копія якого була надана Reuters, який підтвердив, що в екс-президента не було банківських рахунків за кордоном.
“Якщо закон буде прийнятий, вищі посадові особи зможуть конфісковувати все, що вони захочуть, у будь-якого українця, без доведення вини або судового наказу”, – вважає Янукович.
Як повідомлялося, 17 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект щодо конфіскації коштів і доходів від них, отриманих злочинним шляхом, до винесення вироку судом.
Нагадаємо, Кабмін закликав Раду прийняти спеціальний закон, який дозволитьконфіскацію в бюджет заарештованих активів Віктора Януковича і його соратників
Джерело: ua.korrespondent.net
Читайте також:  Підсумки 22 березня: Непідтверджена смерть сина Януковича

Шукайте деталі в групі Facebook