facebook

Штайнмайер і Керрі в ході візиту в Росію будуть говорити про звільнення Савченко

У німецькому МЗС заявили, що суд над українською льотчицею “порушує основоположні принципи верховенства права”

213458


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, під час візиту в Москву 22-23 березня планує підняти питання суду над українською льотчицею Надією Савченко.

Про це повідомляє DW з посиланням на прес-службу німецького МЗС.

У прес-службі підкреслили, що “суд над Савченко порушує основоположні принципи верховенства права”, а також закликали Росію звільнити її.

Штайнмайер в ході візиту повинен зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і прем’єр-міністром Дмитром Медведєвим. Темами зустрічі будуть також поточна ситуація в Україні та Сирії.

За даними DW, держсекретар США Джон Керрі, візит якого сьогодні, 22 березня також очікується в Москву, сфокусується на питанні Сирії. “Однак очікується, що Керрі буде зачіпати і питання Савченко”, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Донецький міський суд продовжить зачитувати вирок українській льотчиці Надії Савченко завтра, 22 березня.

Сьогоднішній день був присвячений зачитуванню показань свідків від обвинувачення та захисту, результатів експертиз, аналізу відеофайлів, речових доказів.

Шляхом часткового складання прокуратура запросила для Савченко 23 роки позбавлення волі. На даний момент термін утримання Савченко під вартою продовжено до 16 квітня.

Джерело: ua.112.ua

Читайте також:  "З таким їб**ом я один": заступник міністра МВС влаштував скандал на блокпосту, Монастирський відреагував

Шукайте деталі в групі Facebook