facebook

Мешканці Франківщини відтепер зможуть отримати всі довідки онлайн

В Івано-Франківську презентували мережу Бюро безоплатної правової допомоги на Прикарпатті та нових онлайн-послуг Мін’юсту.

thumb_image (9)

За словами організаторів зустрічі, захід влаштували аби донести до населення які новації і реформи запроваджені в Мін’юсті. Загалом у рамках реформування на Прикарпатті буде ліквідовано районні управління юстиції і на їх базі будуть створені 16 Бюро правової допомоги, пишуть



Версії
з посиланням на Бліц-інфо.

За словами керівника Головного територіального управління юстиції в областіМиколи Станіщука, усі послуги юстиції відтепер стануть більш доступними для населення.

«Зараз запроваджено онлайн сервіси, що полегшують доступ населення для отримання довідок. Окрім того це мінімізовує ризики корупції. Адже людині не потрібно йти до чиновника, а всі питання вирішуються в електронному режимі», – пояснив Станіщук.

Серед новацій Микола Станіщук звернув увагу на такі:

  • електронний запис до керівника на особистий прийом через Скайп-звязок. Людина, яка живе далеко, тепер через інтернет може вирішити своє питання і не витрачати час і кошти на поїздку до Франківська.
  • створення на базі бюро правової допомоги електронних центрів, де люди, які не мають доступу до мережі інтернет зможуть скористатися послугами бюро.
  • запровадження електронного запису до РАЦС.
  • запровадження послуги електронний апостиль де люди можуть легалізувати той чи інший документ.
  • свідоцтво про народження видаються безпосередньо в перинатальному. Це дозволяє молодим батькам суттєво зекономити час.
  • спрощення в реєстрації бізнесу і майна через інтернет.

Проте найголовнішою новацією чиновник вважає ліквідацію районних і міських управлінь юстиції. Адже це, на його думку, пережитки минулого. Зараз на їх базі створюються бюро правової допомоги, куди люди можуть звертатися за захистом своїх прав.

За словами директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайла Євчука, ця система значно спростить доступ до адвокатів малозабезпечених верств населення. Адже від початку року вже 739 осіб звернулися до управління юстиції за допомогою.

Читайте також:  Чиновники повідомили, як саме прикарпатців вакцинуватимуть від коронавірусу

Як зазначила начальник відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Уляна Середжук за весь час, від запровадження електронного сервісу реєстрації в РАЦС скористалися послугою тільки 75 прикарпатців, адже люди більше довіряють особистому візиту.

Джерело: versii.if.ua

Шукайте деталі в групі Facebook